Covid opět komplikuje cestování, nová omezení pro lety z Číny zavádí USA i Itálie

Připomínka cestování během covidu, verze Qatar Airways. Foto: Qatar AirwaysPřipomínka cestování během covidu, verze Qatar Airways. Foto: Qatar Airways

Milánské letiště Malpensa zachytilo na jednom letu z Číny 52 % nakažených.

Po období uvolňování restrikcí souvisejících s pandemií, až na jejich úplné vymizení narazil svět letecké dopravy a cestování na stejný problém jako na začátku roku 2020. I tentokrát přichází z Číny.

Tamní vláda totiž navzdory bezprecedentnímu nárustu počtu nakažených koronavirem v pondělí oznámila, že od 8. ledna zruší zbývající opatření, které jako jedna z posledních zemí udržovala. Portál Trip.com uvedl, že hned v úterý vzrostl počet rezervací z Číny oproti předchozímu dni o více jak 250 %.

S extrémním nárůstem počtu nakažených v Číně si opět, i v tomto případě jako během první vlny z kraje roku 2020, zažila své i Itálie. Milánské letiště Malpensa totiž na jednom letu z Číny zachytilo 38 % pozitivních z celkového počtu 92 cestujících. Na dalším letu pak přicestovalo dokonce 52 % nakažených ze 120 pasažérů.

Pro cestující z Číny tak bude v Itálii povinnost podstoupit test na koronavirus. Stejné opatření již oznámily i Spojené státy. Od 5. ledna budou pasažéři, kteří zamíří do USA z Číny, Hongkongu a Macaa, potřebovat negativní test na covid nebo doklad o uzdravení. Česko přímé letecké spojení s Čínou momentálně nemá, úpravou pravidel se tak zatím zabývat nebude. Stejně je tomu v případě Německa. Francie možná opatření zvažuje.

Tagy covid Covid-19 koronavir Koronavirus opatření kvůli koronaviru opatření proti šíření koronaviru pandemie testování na Covid-19
19 komentářů