Ryanair jde proti Smartwings, začal jednat s českými cestovkami o letech k moři

Boeing 737-800 v nátěru aerolinky Buzz. Foto: RyanairBoeing 737-800 v nátěru aerolinky Buzz. Foto: Ryanair

Letecká společnost Buzz patřící pod Ryanair začala jednat s tuzemskými cestovními kancelářemi o tom, že by zajišťovala dopravu jejich klientů

Letecká společnost Buzz patřící pod Ryanair začala jednat s tuzemskými cestovními kancelářemi o tom, že by zajišťovala dopravu jejich klientů do středomořských letovisek. Dosud mají na této přepravě dominantní podíl tuzemské Smartwings.

Jednání bez dalších detailů oznámil Buzz v tiskové zprávě. Buzz má polskou licenci, kapitálově plně patří pod Ryanair holdings. Podle tiskové zprávy jde o lety na příští letní sezónu do Řecka, Turecka, Španělska a Itálie. Už od zimního letového řádu chce firma pro tuzemské cestovky létat na Kanárské ostrovy nebo Maroko.

Buzz má ve flotile celkem 47 letadel včetně strojů pražské báze Ryanairu. „Čeští zákazníci a cestovní knceláře nemusí mít žádné obavy, že nebude s kým z Prahy létat k moři. Ve chvíli, kdy jiné aerolinky žádají o státní pomoc, Buzz je připraven poskytovat spolehlivé a levné služby,“ uvedl šéf Buzz Michał Kaczmarzyk.

Šéf Ryanairu Michael O´Leary doporučil minulý týden české vládě, aby neutrácela peníze za státní podporu Smartwings. Firma, která vystupuje proti pomoci aerolinkám, sama čerpá ve Velké Británii státem zajištěný úvěr 600 milionů liber.

Tagy Buzz Ryanair smartwings Top
258 komentářů