Ryanair expanduje za hranicemi, v Drážďanech přebírá provoz po Germanii

Laudamotion a jeho A320. Foto: LaudamotionLaudamotion a jeho A320. Foto: Laudamotion

Letecká společnost Laudamotion patřící do skupiny Ryanair navýší v létě výrazně svoji přítomnost v Drážďanech. Důvodem je nedávných krach společnosti

Letecká společnost Laudamotion patřící do skupiny Ryanair navýší v létě výrazně svoji přítomnost v Drážďanech. Důvodem je nedávných krach společnosti Germania, po které se na trhu uvolnila kapacita. Jde o zprávu důležitou i pro český trh: lety z Drážďan jsou často výrazně levnější než z Česka a drážďanské letiště je pro velkou část českých klientů velmi dobře dostupné.

Ryanair dlouho saskou metropoli zcela ignoroval, letos od 13. června spustí pod značkou Laudamotion lety na Mallorku, od konce října pak do Londýna. Původně plánoval lety jen dvakrát týdně, včera oznámil každodenní spojení až do konce letní sezóny, pak dvakrát týdně přes zimu. Z Drážďan na Mallorku létají ještě Eurowings.

Šéf Laudamotion Andreas Gruber uvedl, že na trase chce letos získat nejméně 50 tisíc cestujících. Firma se současně rozhlíží i po dalších linkách z Drážďan. Podle rezervačního systému sice budou oficiálně lety provozovány rakouskými Laudamotion, ale letadly Ryanairu. Laudamotion má létat hlavně s Airbusy A320, let bude ale pod hlavičkou Ryanairu s Boeingem 737-800.

V Česku začne Ryanair létat na Mallorku jednou týdně v létě z Prahy, kde nepatrně začne konkurovat Smartwings. Přímé srovnání letů z Prahy na Mallorku s Drážďany ukazuje, jak vysoké ceny jsou do některých destinací z Prahy. Většina letů i na léto jde aktuálně z Drážďan koupit za cenu do 100 euro za zpáteční letenku, na prodloužený víkend na začátku července dokonce i za 60 euro, z Prahy se většinou nedostane na Mallorku se Smartwings nedostanete tam i zpět pod šest tisíc korun, u Rynaiaru z Prahy jsou ceny podobné.

Germania patřila na drážďanském letišti k největším dopravcům zejména do středomořských destinací. Mezeru po firmě už zaplnili částečně jiné aerolinky. Sundair začíná létat do Řecka, Correndon do Bulharska. Chybí ale lety na Korsiku nebo na Island.

Tagy Germania Laudamotion Letiště Drážďany
10 komentářů