Další evropská aerolinka v potížích. Ztrátová Germania zvažuje vstup investora

Airbus A321 společnosti Germania přistává na letišti Berlín - Tegel. Foto: GermaniaAirbus A321 společnosti Germania přistává na letišti Berlín - Tegel. Foto: Germania

Deset evropských aerolinek loni zkrachovalo nebo přestalo létat. A hned v úvodu nového roku se ukazují potíže dalšího dopravce. Ve

Deset evropských aerolinek loni zkrachovalo nebo přestalo létat. A hned v úvodu nového roku se ukazují potíže dalšího dopravce.

Ve finančních problémech je německá letecká společnost Germania. Dopravce, který loni přepravil čtyři miliony cestujících, problémy přiznal na svých stránkách v tiskové zprávě.

Germania aktuálně prověřuje různé možnosti financování k zajištění krátkodobé likvidity,“ uvedla firma v prohlášení. Současně aerolinka ujistila cestující, že lety nejsou ohroženy. „Zaměřujeme se na zásadní otázku, jak být efektivní na trhu, kterému dominují aerolinky začleněné do velkých skupin,“ uvedla firma ve zprávě.

Evropské letecké společnosti mají za sebou náročný rok. Po krachu menších dopravců čím dál větší podíl na trhu ukusují velké nadnárodní skupiny, proti malým dopravcům jde i zdražení leteckého paliva. V případě Germanie hraje roli také zpoždění v dodávkách nových letadel, kvůli kterému musí společnost létat se staršími typy s častějšími poruchami. Firma má objednáno 25 nových Airbusů A321neo.

Firma prohlášením reagovala na zprávu německého serveru Aerotelegraph.de, podle kterého jí aktuálně chybí kolem 20 milionů eur. Ve hře je i vstup investora.  Aerolinka byla ve ztrátě už v letech 2016 a 2017.

Germania provozuje celkem 37 letadel Boeing 737, Airbus A319 a A321, do skupiny patří i letecká společnost Bulgarian Eagle. Dopravce létá do 60 destinací, zaměstnává 1150 lidí. Letecká společnost vznikla v roce 1986. Využívají ji i čeští zákazníci, létá například z Drážďan.

Tagy Germania
6 komentářů