Smartwings převzaly některé lety po padlé Germanii, začnou létat z Jersey

První přistání Boeingu 737 MAX 8 v barvách SmartWings na ruzyňské letiště. Foto: Letiště PrahaPrvní přistání Boeingu 737 MAX 8 v barvách SmartWings na ruzyňské letiště. Foto: Letiště Praha

Letecká společnost Smartwings se dohodla s britskou cestovní kanceláří CI Travel Group na převzetí některých letů z Velké Británie na

Letecká společnost Smartwings se dohodla s britskou cestovní kanceláří CI Travel Group na převzetí některých letů z Velké Británie na Kanárské ostrovy, které původně obsluhovala letecká společnost Germania. Ta tento týden zkrachovala. Tuzemský dopravce současně převezme i lety pro některé německé cestovky.

Přebíráme po Germanii některé lety. Od 11. února budeme provozovat lety z Jersey na Tenerife jednou týdně, jednáme o dalších letech z německých letišť,“ potvrdila mluvčí Smartwings Vlaďka Dufková.

Nejde o první případ, kdy se cestovní kanceláře po krachu aerolinky obrátily na Smartwings, loni takto firma převzala na několik týdnů provoz letů z Islandu  a Dánska po pádu Primera Air.  O vstupu na lety z ostrova Jersey informoval jako první server Jersey Evening Post.  Kvůli nedostatku letadel ale dojde k posunu letů z víkendu na pondělí. Smartwings budou létat pro britskou cestovku s novým Boeingem 737 MAX 8 až do konce dubna.

Už v sobotu poletí Smartwings pro německé cestovky z Hannoveru na letiště Las Palmas na Gran Canaria, od 16. dubna spustí lety z Berlína na Kanárské ostrovy.

Germania oznámila svůj konec v úterý, důvodem byly finanční problémy. Ty způsobila kombinace více faktorů, od zpoždění dodávek nových letadel a tím pádem zvýšených nákladů na servis starších strojů až po vysoké ceny ropy.  Jde o jedenáctý krach evropské aerolinky za poslední rok.

Germania kromě pravidelných linek létala z velké části i charterové lety, její pád pocítil i Airbus. Pro něj vypravovala pravidelnou leteckou linku pro zaměstnance Airbusu mezi jeho hlavními závody v Hamburku a Toulouse. Aerolinka je známá i českým cestujícím, létala z některých letišť v pohraničí, například z Drážďan.

Tagy Germania smartwings
1 komentář