Ruský dopravní letoun minul na Sibiři ranvej a přistál na zamrzlé řece

Dopravní letadlo An-24 minulo ranvej a přistálo na zamrzlé řece Kolymě. Foto: yakutsk_vecherniyDopravní letadlo An-24 minulo ranvej a přistálo na zamrzlé řece Kolymě. Foto: yakutsk_vecherniy

Na palubě stroje bylo 30 cestujících a čtyři členové posádky.

Dopravní letadlo An-24 minulo ranvej na letišti na ruském Dálném východě a přistálo na zamrzlé řece Kolymě. S odvoláním na ruské úřady o tom informovala ruská média a agentura Reuters. Podle předběžných informací je příčinou chyba posádky, sdělila prokuratura. Na palubě stroje bylo 30 cestujících a čtyři členové posádky, nikdo nebyl zraněn.

Letoun An-24 společnosti Poljarnyje avialinii na trase Jakutsk – Zyrjanka – Sredněkolymsk přistál mimo ranvej letiště v Zyrjance, popsal server Meduza.

Portál Jakutsk Večernyj na svém telegramovém účtu zveřejnil snímky letadla na zasněženém místě.

Airbus A320 Ural Airlines nouzově přistál na poli na Sibiři, 167 lidí vyvázlo bez zranění

Podle regionální prokuratury stroj typu Antonov přistál na písečné kose řeky Kolymy. Kosa je výběžek pevniny do vod, který obvykle tvoří usazeniny. „Posádka ani cestující nebyli zraněni a byli evakuováni,“ uvedla prokuratura, podle níž úřady nezvyklé přistání letadla vyšetřují.

Letadlo Antonov An-24 z dob Sovětského svazu je dvoumotorový turbovrtulový letoun, který pojme čtyři desítky lidí.

Nehody letadel a vrtulníků, které jsou v odlehlých oblastech Ruska hojně využívány, jsou v této zemi poměrně časté a obvykle za ně může špatné počasí, chyba pilota nebo technické problémy, napsala letos v létě agentura AFP v souvislosti s havárií vrtulníku na Sibiři.

Dopravní letadlo An-24 minulo ranvej a přistálo na zamrzlé řece Kolymě. Foto: yakutsk_vecherniyDopravní letadlo An-24 minulo ranvej a přistálo na zamrzlé řece Kolymě. Foto: yakutsk_vecherniyDopravní letadlo An-24 minulo ranvej a přistálo na zamrzlé řece Kolymě. Foto: yakutsk_vecherniy
Tagy nouzové přistání přistání na vodě Rusko Sibiř
22 komentářů