V Miami po přistání začal hořet MD-82, všech 137 lidí stihlo včas utéct

Letadlo MD-82 po přistání v Miami. Foto: NotheOtherSide1/Twitter.comLetadlo MD-82 po přistání v Miami. Foto: NotheOtherSide1/Twitter.com

Záběry ukazují, že lidí opouštěli letadlo i s palubními zavazadly.

Letecká společnost RED Air včera podvečer přišla o jedno ze svých letadel. Při nouzovém přistání v Miami letadlo McDonnell Douglas MD-82 (registrace HI1064) došlo k ulomení podvozku, vyjetí z dráhy a následnému požáru. Všichni nehodu přežili.

Na palubě letu ze Santo Dominga v Dominikánské republice bylo celkem 126 cestujících a 11 členů posádky. Pouze několik cestujících utrpělo lehká zranění.
Záběry na sociálních sítích ukazují, že řada cestujících absolutně nepochopila smysl evakuace z letadla a stihli si ještě situaci natočit nebo letadlo opouštět s příručním zavazadlem.

Některá videa současně ukazují, že a spuštění únikové skluzavky trvalo déle než minutu. V takové chvíli jde přitom hlavně o čas, což ukázala například nehoda Suchoje v Moskvě v roce 2019, při které zahynulo 41 lidí. Někteří přeživší ale ztráceli čas při útěku manipulací se svým příručním zavazadlem.

Letadlo dominikánské společnosti RED Air bylo 32 let staré. Šlo o charterový let. Událost vyšetřuje americký úřad NTSB.

Tagy evakuace letadla MD-82 nouzové přistání Red Air
30 komentářů