Rumunský Blue Air bude čtvrtým dopravcem na lince z Prahy do Milána

Přílet prvního letu Blue Air do Prahy. Foto: Letiště PrahaPřílet prvního letu Blue Air do Prahy. Foto: Letiště Praha

Nová linka zamíří na letiště Linate, kam z Prahy není žádné spojení.

Letecké spojení z Prahy do Milána čeká velký restart. Kromě plánovaného obnovení linky easyJetu na trasu vstoupí i zcela nový hráč: rumunská letecká společnost Blue Air spustí od 20. září nové spojení z letiště Linate, které je z letišť u Milána nejblíže centru.

Praha je jednou ze čtyř destinací, kam bude dopravce s letadlem z Milána létat. Lety nabízí zatím třikrát týdně, v pondělí, středu a pátek s ranním odletem z Milána v 6:35, příletem do Prahy v 7:50. Zpět do Milána letí v 8:35. Ceny začínají na 15 eurech za jednu cestu.

„Nová linka poskytuje jedinečnou příležitost pro rozšíření spojení mezi oběma městy,“ řekl Krassimir Taněv, obchodní ředitel Blue Air. Jeho jméno není v českém letectví neznámé: v minulosti působil například v ČSA nebo SkyEurope.

„Díky této lince tak vzniknou další možnosti pro cestování mezi Prahou a Milánem. Rozhodnutí společnosti Blue Air zahájit již druhé přímé spojení z Letiště Václava Havla Praha v této letní sezóně navíc dává další pozitivní signál pro obnovení provozu,” řekl Jaroslav Filip, ředitel leteckého obchodu Letiště Praha. Blue Air aktuálně létá z Prahy do Bukurešti.

Spojení Prahy a Milána patří dlouhodobě mezi nejvíce konkurenční trasy. Aktuálně zde létá pětkrát až šestkrát týdně pouze Ryanair na letiště Bergamo, 6. září se se třemi lety týdně vrací easyJet se spojením na letiště Malpensa. Od konce října budou z Prahy na Malpensu létat také Eurowings.

Tagy Blue Air letecké spojení Česko - Itálie letiště praha LIN Linate Miláno prg PRG-LIN
19 komentářů