ŘSD vypsalo soutěž na poslední úsek středočeské části D6

Nový úsek dálnice D6. Foto: Úřad vládyNový úsek dálnice D6. Foto: Úřad vlády

Dalších devět kilometrů má být dokončeno do roku 2025.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vypsalo těsně před Vánoci další velkou dálniční zakázku. V tendru s odhadovanou cenou 2,186 miliardy korun hledá firmu, která postaví celkem 9,2 kilometru dálnice D6 kolem Hořesedel.

Jde o poslední úsek D6 ve Středočeském kraji, který se ještě nestaví nebo na něj ani nezačala soutěž. Na počátku prosince ŘSD vypsalo ještě soutěž na pětikilometrový dálniční obchvat Hořoviček.

Stavba dosud nemá stavební povolení, ŘSD zatím připravuje žádost. Dokončuje se majetkoprávní příprava, vykoupeno je kolem 80 % pozemků. „Zahájení stavby předpokládáme ve 2. pololetí 2022,“ uvedl generální ředitel ŘSD Radek Mátl. Kvůli stavbě se ale nečekají zásadní protesty.

Trasa naváže na dva úseky, které se ještě nestaví. Na východě ve směru od Prahy na obchvat Krupé (začne se stavět na počátku roku) a na západě ve směru na Karlovy Vary na obchvat Hořoviček. Nová dálnice vznikne v blízkosti stávající silnice I/6. Detailně je popsána v informačním letáku. Stavba má být hotova v roce 2025.

Loni v listopadu ŘSD po třech letech výstavby otevřelo dva úseky D6: Nové Strašecí – Řevničov (5,5 km) a navazující obchvat Řevničova (4,2 km). Letos se dálnice dočkala nového úseku v podobě obchvatu Lubence v Ústeckém kraji. Už v prvních týdnech nového roku by se mělo poprvé kopnout na téměř sedmikilometrovém obchvatu Krupé, který ŘSD po více než roce od vypsání tendru přiřklo firmě Metrostav Infrastructure. Hotov by měl být rovněž v roce 2025.

D6 Hořesedly. Foto: ŘSD

D6 Hořesedly. Foto: ŘSD

Tagy D6 D6 Hořesedly Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
18 komentářů