Ropid testuje nové mapy pro cestující v okolí stanic metra

Původní a nová (vpravo) podoba map ve stanicích metra. Foto: RopidPůvodní a nová (vpravo) podoba map ve stanicích metra. Foto: Ropid

Ropid s novými mapami testuje různé způsoby natočení mapy, zobrazení docházkových vzdáleností i barevnosti mapy.

Na celkem šesti různých místech zveřejnil pražský organizátor veřejné dopravy Ropid podobu nových map pro zobrazování okolí stanic metra. Mezi cestujícími teď spustil anketu, jak se lidem nová verze líbí.

Jde o přípravu na jednotný informační a navigační systém, který vzniká ve spolupráci s Dopravním podnikem hl. m. Prahy a Institutem plánování a rozvoje hl. m. Prahy. „Výsledky ankety poslouží pro finální variantu podoby jednotlivých map, která vzejde z právě probíhající mezinárodní graficko-designérské soutěže,“ uvedl Ropid na svých stránkách. Součástí vyhodnocování je i kvalitativní průzkum a uživatelský dotazníkový průzkum v konkrétních lokalitách.

V metru na Florenci a na Palmovce najdou cestující vedle sebe dva různé způsoby zobrazení map okolí stanice metra. „Na tramvajových zastávkách na Florenci a Palmovce testujeme u map okolí různé způsoby natočení mapy, zobrazení docházkových vzdáleností i barevnosti mapy. Natočení mapy buďto v klasické orientaci na sever nebo podle skutečného pohledu diváka. Způsob zobrazení pětiminutové docházkové vzdálenosti je řešen buďto obecnou kružnicí, nebo křivkou znázorňující skutečnou vzdálenost podle uliční sítě,“ popisuje Ropid.

Nová mapa okolí stanic metra. Foto: Ropid

Nová mapa okolí stanic metra. Foto: Ropid

Tyto mapy okolí chce Ropid postupně nainstalovat ve stanicích a zastávkách pro lepší orientaci jak v samotných přestupních uzlech, tak v rámci pěší docházky do okolí stanic a zastávek.

Umístění nových map

Metro:

Florenc C – výstup směr Autobusové nádraží Florenc

Palmovka – výstup směr Libeňský most

Tramvajové zastávky:

Florenc – zastávkový přístřešek ve směru Bílá labuť (nástupiště A), označníky v obou směrech (nástupiště A a B)

Palmovka – zastávkový přístřešek i označník ve směru Invalidovna, resp. Krejcárek (nástupiště A)

Palackého náměstí – nový zastávkový označník ve směru Karlovo náměstí (nástupiště E)

 

Tagy Jednotný informační systém orientační systém PID praha Pražská integrovaná doprava ropid
21 komentářů