RegioJet se vrací mezi Prahou a Brnem k rozsahu před covidem

Lokomotiva řady 388 v barvách RegioJetu v Praze. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czLokomotiva řady 388 v barvách RegioJetu v Praze. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Přidáním vlaků dojde k navýšení počtu spojů na deset denně každým směrem.

Soukromý železniční dopravce RegioJet rozšíří mezi Prahou a Brnem spojení na stejný rozsah, jaký měl naposledy před pandemií koronaviru.

Od 1. dubna zařadí zpět do svého grafikonu časný ranní vlak z Brna do Prahy a večerní v opačném směru. Jde o spoje RJ 1040 s odjezdem z Brna v 5:03 a RJ 1051 s odjezdem ve 20:15 z Prahy. Dosud tyto spoje jezdí pouze v neděli večer respektive v pondělí ráno.

V době covidu se tento spoj omezil a zůstal jezdit jen v neděli a pondělí. Od 1. dubna je tedy obnoven na denní provoz. Jde o návrat do původního stavu,“ potvrdila mluvčí RegioJetu Alexandra Janoušek Kostřicová. Dopravce bude mít od 1. dubna mezi oběma městy 10 párů spojů denně.

Oproti ostatním spojům zastavuje tento pár spojů ještě Svitavách, Letovicích, ve Skalici nad Svitavou a v Blansku. „Pokryjeme tím poptávku po dopravě večer z Prahy, kdy se lidé vrací například z kulturních akcí,“ dodala mluvčí.

Změna jízdního řádu nepřinese RegioJetu nutnost soupravy navíc. Dosud souprava zůstává přes noc v Praze, nyní bude kratší dobu přes noc v Brně.

Tagy praha-brno RegioJet
58 komentářů