RegioJet omezí provoz rychlíků mezi Brnem a Bohumínem, zmizí téměř polovina spojů

Siemens Vectron v reklamním polepu na film 3Bobule. Foto: RegioJetSiemens Vectron v reklamním polepu na film 3Bobule. Foto: RegioJet

Rychlíková linka R8 z Brna do Bohumína je další dálkovou trasou, kde dochází od dnešního dne k výraznému omezení provozu.

Rychlíková linka R8 z Brna do Bohumína je další dálkovou trasou, kde dochází od dnešního dne k výraznému omezení provozu. RegioJet začíná od dnešního dne jezdit podle nového jízdního řádu, který počítá s devíti páry vlaků denně namísto sedmnácti.

RegioJet změny oznámil na svých stránkách. Jde o omezení, které nastává po dohodě s ministerstvem dopravy. To si dálkové linky objednává.

Podle nového jízdního řádu bude zachován hodinový interval spojů v ranní a odpolední špičce; jinak pojedou spoje v dvouhodinovém intervalu. První ranní spoje v obou směrech s odjezdem kolem páté hodiny a poslední dva večerní spoje v obou směrech s odjezdem z Brna a z Bohumína po 19. a 20. hodině budou zrušeny.

Cestující na trase musí počítat s výlukou mezi Brnem a Přerovem, ta potrvá až do 29. dubna. Vlaky jsou mezi Brnem a Hulínem nahrazeny autobusy.

RegioJet omezil výrazně i své komerční dálkové spoje, od pondělí jezdí z Prahy na Ostravsko a z Prahy do Brna pouze dvakrát denně.

Od dnešního dne platí další omezení dálkové dopravy u většiny linek Českých drah, ke kterému došlo rovněž po dohodě s ministerstvem dopravy.

Tagy Linka R8 Brno - Bohumín linky dálkové dopravy omezení dopravy kvůli koronaviru R8 RegioJet rychlíky Brno - Bohumín
11 komentářů