Další škrtání rychlíků. Přes Havlíčkův Brod pojedou jednou za dvě hodiny

InterPanter, Brno hlavní nádraží, foto: České dráhyInterPanter, Brno hlavní nádraží, foto: České dráhy

České dráhy počínaje úterým sáhnou k dalšímu omezení dálkové dopravy. Nejvíce se to dotkne linky R9 z Prahy do Brna

České dráhy počínaje úterým sáhnou k dalšímu omezení dálkové dopravy. Nejvíce se to dotkne linky R9 z Prahy do Brna přes Havlíčkův Brod. U dalších linek, například z Prahy do Hradce Králové nebo z Brna přes Břeclav do Olomouce, dojde ke zkrácení souprav. Už v sobotu dráhy stáhly z kolejí pendolina a přestaly provozovat některé expresy.

Schéma dálkových linek a jejich omezení. Pramen: ČD

Schéma dálkových linek a jejich omezení. Pramen: ČD

Zde je přehled změn podle ČD:

Na lince R9 pojedou rychlíky v základním dvouhodinovém intervalu (dosud hodinový). Zachován bude vložený večerní spoj R 963 z Prahy do Žďáru nad Sázavou (denně mimo sobotu) a také časně ranní vlak R 964 z Havlíčkova Brodu do Prahy (denně mimo neděle).

Odpolední vlak R 978 z Brna (15:03) do Prahy pojede pouze v pracovní dny a jen v úseku Brno – Havlíčkův Brod (dále do Prahy nepojede). Vůbec nepojedou přímé spoje Praha – Jihlava a zpět (R 961 v sobotu dopoledne z Prahy a R 960 v neděli odpoledne z Jihlavy). U časně ranního vlaku R 966 z Čáslavi do Prahy hl.n. dojde k rozšíření provozu – kromě pracovních dnů nově pojede také v sobotu.

Naopak časně ranní vlak R 971 pojede v celé trase jen v pracovní dny (tj. v sobotu nepojede ze Žďáru n. S. do Brna). Některé večerní rychlíky také nepojedou v úseku Praha-Smíchov – Praha hl.n. a zpět. Ve vlacích bude zařazen nižší počet vozů.

Linka R10 Praha – Hradec Králové – Trutnov / Letohrad: Většina vlaků na této lince bude vedena jen v základní soupravě, tj. bez posilových vozů mezi Prahou a Hradcem Králové. Výjimkou budou v pracovní dny a sobotu vlaky R 923 a 934 a také spoje R 924 a 933 v pracovní dny a neděli, které pojedou s vybranými posilovými vozy mezi Prahou a Hradcem Králové.

Linka R13 Brno – Břeclav – Přerov – Olomouc: V rychlících R 811 (Brno hl.n. 14:36 – Olomouc hl.n. 16:49) a R 804 (Olomouc hl.n. 17:09 – Brno hl.n. 19:24) nebude o nedělích a svátcích řazena posilová jednotka 660 (tj. pojede jen jedna pětivozová jednotka řady 661).

Linka R19 Praha – Česká Třebová – Brno: V rychlíku R 864 (Brno hl.n. 14:56 – Praha-Smíchov 18:12) nebude v pátek řazena posilová jednotka 660, tj. pojede jen jedna pětivozová jednotka řady 661. Totéž bude platit i pro vlak R 873 (Praha-Smíchov 15:44 – Brno hl.n. 19:02) v neděli.

Tagy České dráhy koronavir omezení rychlíky Top
34 komentářů