RegioJet omezí komerční vlaky na třetinu, bude jezdit jen dvakrát denně

Traxx RegioJetu před první jízdou. Autor: Zdopravy.cz/Josef PetrákTraxx RegioJetu před první jízdou. Autor: Zdopravy.cz/Josef Petrák

Virová nákaza a s ní spojený výrazný útlum poptávky po cestování vede společnost RegioJet k další redukci komerčních vlaků mezi

Virová nákaza a s ní spojený výrazný útlum poptávky po cestování vede společnost RegioJet k další redukci komerčních vlaků mezi Prahou a Ostravskem a Prahou a Brnem. Místo nynějších šesti párů se na obou relacích sníží od pondělí počet na dva páry denně.

„Zájem o cestování se propadl na minimum, jezdí skutečně jenom ti cestující, kteří z nějakého nevyhnutelného důvodu musejí. U zbývajících vlakových spojů se snažíme zbývající poptávku po cestování soustředit do špičkových ranních a odpoledních časů,“ uvedl mluvčí firmy Aleš Ondrůj. Dodal, že o víkendech pojedou vlaky třikrát denně. Firma současně kvůli tomu výrazně zvýšila dočasně na této trase ceny, ve většině případů o 100 %.

Podobnou redukci provedla firma i u autobusů, kde většinou zachovala rozsah spojů v rozmezí třech až pěti párů denně.

„Všechny spoje budou mít dostatečnou kapacitu tak, aby odvezly všechny cestující, kteří budou potřebovat cestovat. V případě poptávky jsme u vlaků připraveni nasadit i například desetivozové soupravy a u autobusových spojů posilové autobusy,“ řekl Ondrůj.

RegioJet už dříve upravil rezervační systém tak, aby cestující usazoval ve vlaku v odstupu alespoň dvou metrů, v autobuse 1,7 metru přes uličku.

Spoje už omezil i konkurenční Leo Express, který dnes oznámil prodloužení zredukovaného provozu o 75 procent do 27. března. Od pondělí přestane navíc po dohodě s Pardubickým krajem provozovat spěšné vlaky Orlice mezi Prahou a Ústím nad Orlicí. Náhradní autobusové dopravy na Orlicku, kde Leo Express provozuje lokálky a aktuálně tam probíhá výluka kvůli opravám tratě, se omezení podle firmy dotkne jen minimálně.

Tagy koronavir LEO Express RegioJet
46 komentářů