RegioJet mění v Rakousku partnera, státní GKB vystřídá soukromý Westbahn

Bombardier Traxx MS2 v barvách RegioJetu ve Vídni. Foto: RegioJetBombardier Traxx MS2 v barvách RegioJetu ve Vídni. Foto: RegioJet

Společnost Regiojet od prosince změní svého partnera, který je v Rakousku zodpovědný za provoz vlaků Praha – Vídeň. Od nového

Společnost Regiojet od prosince změní svého partnera, který je v Rakousku zodpovědný za provoz vlaků Praha – Vídeň. Od nového jízdního řádu bude mít vlaky na starost společnost Westbahn.

Novou spolupráci oznámil RegioJet v tiskové zprávě. Podle mluvčího firmy Aleše Ondrůje smlouva s Graz-Köflacher Bahn (GKB) po dvou letech končí a RegioJet se rozhodl pro nového partnera. „Rozcházíme se v dobrém. Westbahn je pro nás ale přirozenější partner, navíc už si vzájemně prodáváme jízdenky,“ vysvětlil Ondrůj. GKB je státním dopravcem, Westbahn soukromým.

RegioJet nemá licenci pro provoz na rakouském území, proto potřebuje pro úsek z Břeclavi do Vídně rakouského dopravce. V Břeclavi přebírají řízení lokomotivy pro úsek do Vídně strojvedoucí rakouského dopravce, jeho zaměstnancem je I vlakvedoucí. Palubní servis bude nadále zajišťovat česká posádka.

RegioJet jezdí mezi Prahou a Vídní od prosince 2017 čtyřikrát denně.

Tagy Praha - Vídeň RegioJet Top
107 komentářů