RegioJet hlásí téměř 20 tisíc prodaných jízdenek do Chorvatska, prohloubil spolupráci s dopravcem HŽ

První vlak RegioJetu dorazil do stanice Rijeka. Autor: Zdopravy.cz/Jan SůraPrvní vlak RegioJetu dorazil do stanice Rijeka. Autor: Zdopravy.cz/Jan Sůra

Podle dopravce poptávka výrazně stoupla po oznámení Chorvatska, že ke vstupu do země stačí antigenní testy.

Společnost RegioJet prodává podle svých slov denně kolem 400 jízdenek na vlakové spojení z Prahy do Rijeky a Splitu. Podle dopravce jsou už některé termíny vyprodány. Provoz má začít 28. května. Nově začne prodávat jízdenky i na vnitrostátní spojení po Chorvatsku.

Podle dnešní tiskové zprávy dopravce je aktuálně prodáno téměř 20 tisíc jízdenek. „S blížícím se létem a s tím, jak Chorvatsko stanovilo jasné podmínky pro příjezd, kdy dovolenkářům bude stačit jenom antigenní test, prodej jízdenek ve druhé polovině dubna výrazně zrychlil,“ říká Ivana Sachsová, ředitelka vlakové a autobusové dopravy RegioJet.

RegioJet zahájil prodej jízdenek do Chorvatska v únoru. Po loňské premiéře spojení do Rijeky letos rozšířil spojení i do Splitu, bude navíc jezdit déle, už od konce května.

Rozšíří se také nabídka návazných spojů autobusy ze Splitu. Kromě měst na chorvatském pobřeží půjde i o spojení do Černé Hory nebo Bosny a Hercegoviny. Ve spolupráci s chorvatskými železnicemi HŽ PP nabídne RegioJet ve vozech se sedačkami také vnitrostátní jízdenky na chorvatském území v úsecích Záhřeb – Split a Záhřeb – Rijeka.

Velmi si vážíme spolupráce s chorvatskými drahami HŽ – staly se pro nás partnerem, se kterým plánujeme rozvíjet úzkou spolupráci,“ dodává Ivana Sachsová, ředitelka RegioJet.

Ze Slovenska začnou jezdit do Splitu i rakouské dráhy

Vlakové spoje budou mít podobný jízdní řád jako v loňském roce – s odjezdem odpoledne v 16.46 hodin z Prahy a následně v 19.48 večer z Brna hl. n., ve 20.23 z Břeclavi a ve 21.17 z Bratislavy hl. st. Do Rijeky přijedou na druhý den dopoledne v 10.13 hodin. Ve Splitu bude v 13.44 hodin odpoledne. V opačném směru budou vlaky odjíždět v 15.51 ze Splitu a v 19.55 z Rijeky s příjezdem druhý den do Bratislavy (8.43), Břeclavi (9.34), Brna hl. n. (10.06) a Prahy hl. n. (13.12).

V červnu a v září budou vlakové spoje jezdit 3× týdně s odjezdy z Prahy, Brna a Bratislavy v pátek, v neděli a v úterý a z Chorvatska v sobotu, pondělí a středu; v červenci a srpnu pak budou spoje jezdit v každém směru denně. Vlaková souprava bude sestavena ze spacích vozů a z vozů se sedačkami. Díky nové trase nabídne RegioJet přes léto také úplně nové přímé vlakové spojení do Záhřebu; stejně jako z Budapešti do Chorvatska nebo do Bratislavy.

Nové spojení nabídnou také rakouské dráhy, které začaly prodávat jízdenky na noční vlak z Bratislavy do Splitu přes Vídeň.

Tagy ÖBB RegioJet vlakem do Chorvatska
108 komentářů