Rakouské dráhy začaly prodávat jízdenky na nový noční vlak ze Slovenska do Chorvatska

Nighjet ve Vídni. Foto: ÖBBNighjet ve Vídni. Foto: ÖBB

Sezonní spojení bude fungovat od 18. června do 11. září a vedle cestujících umožní i přepravu automobilů.

Rakouské spolkové dráhy (ÖBB) spustí letos nové noční spojení do Chorvatska. Vlak Nightjet pojede z Bratislavy přes Vídeň a Štýrský Hradec do Splitu. Jízdenky se začaly prodávat dnes, oznámily ÖBB na svých stránkách.

Sezonní spojení bude fungovat od 18. června do 11. září a vedle cestujících umožní i přepravu automobilů. Vlak bude z Bratislavy vyjíždět dvakrát týdně v 15:51, ve Splitu bude ráno v 9:50. Na zpáteční cestu se vydá v 16:48 a do Bratislavy dorazí v 10:49.

Cena jízdenek pro jeden směr začíná na 30 eurech za místo k sezení a na 70 eurech ve spacím voze. Nakládka a vykládka aut a motocyklů bude možná v Bratislavě, ve Vídni a Splitu. Rakouské dráhy se tak vracejí k někdejšímu modelu, který opustily zhruba před deseti lety, kdy provozovaly sezonní vlaky z Vídně do Rijeky a z Vídně do Splitu.

Jízdní řád Bratislava - Vídeň - Split. Pramen: ÖBB

Jízdní řád Bratislava – Vídeň – Split. Pramen: ÖBB

Na druhý rok provozu přímých vlaků z České republiky k Jaderskému moři se připravuje i český železniční dopravce RegioJet. Poprvé by měl letos vypravit vlak z Prahy do Chorvatska 28. května. Zvolil přitom trasu přes Maďarsko.

Tagy Chorvatsko ÖBB spojení Bratislava - Vídeň - Split Top
127 komentářů