Qatar Airways mění ekonomickou třídu. Zvětší obrazovky i porce jídla

Nová podoba ekonomické třídy. Foto: Qatar AirwaysNová podoba ekonomické třídy. Foto: Qatar Airways

V době, kdy se většina leteckých společností předhání v úpravách interiéru především v první nebo byznys třídě, představily Qatar Airways

V době, kdy se většina leteckých společností předhání v úpravách interiéru především v první nebo byznys třídě, představily Qatar Airways novou podobu ekonomické třídy. Cestujícím slibuje větší pohodlí než dosud i plnější žaludky.

Novou podobu ekonomické třídy představila aerolinka na veletrhu cestovního ruchu ITB v Berlíně. Nasadí ji nejprve do nových letadel A321neo, postupně pak do všech letadel.

Firma slibuje cestujícím v ekonomické třídě větší prostor pro nohy než dosud, sklopení sedaček až o 19 stupňů a také systém dvou pultíků, na který si cestující může odložit nápoj, jídlo či drobnou elektroniku.

V každé sedačce bude displej pro multimediální zábavu o rozměru 13,3 palců, tedy velikosti běžné u meníšch notebooků. V každé sedačce bude USB port na rychlé dobíjení.

V době omezování jídla na palubě jdou Qatar Airways opačnou cestou. Podle vyjádření firmy nová nabídka jídel nazvaná Quisine přinese kromě nového nádobí také o čtvrtinu větší porce u hlavního jídla a o polovinu větší dezerty než dosud. Katarský dopravce současně slíbil omezit používání plastového nádobí a obalů na jedno použití.

Qatar Airways, které létají z Prahy do Dauhá dvakrát denně, současně oznámily dalších sedm nových destinací, kam začnou nově létat. Jde o Lisabon, Maltu, Rabat, Langkawi, Davao, Izmir a Mogadišu.

Tagy ekonomická třída qatar airways
8 komentářů