Qatar Airways hlásí rekordní tržby, pomohl jim i fotbalový šampionát

Boeing 777-300 ER ve speciálním nátěru připomínajícím fotbalový šampionát v Kataru. Foto: Qatar AirwaysBoeing 777-300 ER ve speciálním nátěru připomínajícím fotbalový šampionát v Kataru. Foto: Qatar Airways

Velký meziroční nárůst zaznamenala aerolinka v počtu cestujících, konkrétně o 71 %.

Rekordními tržbami se pochlubila letecká společnost Qatar Airways. Dopravce vykázal za fiskální rok 2022/2023 čistý zisk ve výši 1,21 miliardy amerických dolarů. Celkové tržby aerolinky vzrostly na 21 miliard amerických dolarů. Oproti předchozímu roku jde o 45 % nárůst.

Velký meziroční nárůst zaznamenala aerolinka také v počtu cestujících, a to hned o 71 %. Celkem zvládla za dané období přepravit necelých 32 milionů pasažérů. Na výsledcích katarské letecké společnosti se pozitivně odrazilo domácí mistrovství světa ve fotbale. Jen na šampionát totiž přepravila hned 1,4 milionu cestujících, přičemž vypravila na 14 tisíc letů.

„Silné finanční výsledky jsou připisovány velkému oživení poptávky cestujících a naší schopnosti uspokojit tuto poptávku, k čemuž přispívá náš pokračující růst sítě, vedoucí postavení na trhu a provozní efektivita,“ uvedl generální ředitel Qatar Airways Akbar Al Baker.

Jeden z největších konkurentů Qatar Airways, Emirates, vykázal nedávno za uplynulý finanční rok zisk ve výši tří miliard amerických dolarů.

Tagy Katar qatar airways QR
8 komentářů