Provoz na koridoru u Hostivaře se vrací po nehodě na dvě koleje, omezení končí

CityElefant po srážce s kamionem v Uhříněvsi. Foto: Drážní inspekceCityElefant po srážce s kamionem v Uhříněvsi. Foto: Drážní inspekce

Správa železniční dopravní cesty otevře dnes v 15 hodin i druhou kolej mezi stanicí Praha-Hostivař a zastávkou Praha-Kolovraty. Provoz na

Správa železniční dopravní cesty otevře dnes v 15 hodin i druhou kolej mezi stanicí Praha-Hostivař a zastávkou Praha-Kolovraty. Provoz na koridorové trati je omezen od pátku minulého týdne, kdy došlo ke srážce kamionu s vlakem na železničním přejezdu.

Konec omezení potvrdila mluvčí SŽDC Radka Pistoriusová. Zítra v osm hodin ráno by se měl otevřít pro silniční dopravu i přejezd v ulici u Starého Mlýna. „Rychlost na opravované koleji bude dočasně snížena na 50 km/h,“ uvedla mluvčí SŽDC Radka Pistoriusová. Podle ní se čeká ještě na dodávku některých dílů pro železniční přejezd.

Dokončení opravy trati a přejezdu znamená i návrat provozu k normálu. České dráhy musely kvůli kapacitě trati omezit některé linky příměstských vlaků, namísto do Strančic jezdily jen do Uhříněvsi.

Soud již v neděli poslal osmašedesátiletého řidiče do vazby. Za obecné ohrožení z nedbalosti a poškození obecně prospěšného zařízení muži hrozí až osm let vězení.

https://www.facebook.com/jan.beranek.ct/posts/2439084613014455

Tagy Praha-Uhříněves Správa železniční dopravní cesty střet kamionu s vlakem SŽDC
2 komentáře