dkv-spojujeme

Provoz na koridoru u Budějovic stál kvůli stromu, cestující museli autobusem

Stará jednokolejná trať Ševětín – Č. Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářStará jednokolejná trať Ševětín – Č. Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

(Aktualizováno 13:35) U jihočeských Chotýčan spadl dnes dopoledne strom do trakčního vedení a zastavil tak provoz na hlavní železniční trati

(Aktualizováno 13:35) U jihočeských Chotýčan spadl dnes dopoledne strom do trakčního vedení a zastavil tak provoz na hlavní železniční trati mezi Táborem a Českými Budějovicemi. České dráhy (ČD) zajistily náhradní autobusovou dopravu. Omezení dopadlo na stovky cestujících. Oprava trvala přes čtyři hodiny. Krátce před 13. hodinou byl provoz podle informací na stránkách ČD obnoven.

Strom do trakčního vedení spadl podle mluvčího Správy železnic Marka Illiaše kolem 9:45. „Dotklo se to asi 300 až 400 cestujících v obou směrech. Byla zavedená náhradní autobusová doprava v úseku Chotýčany – Budějovice,“ uvedla  mluvčí drah Gabriela Novotná.

Během odpoledne by se měl provoz postupně stabilizovat, rychlíky a Jižní expresy zatím nabraly zpoždění v řádech desítek minut. Nejhůře na tom byl zřejmě Rožmberk, který si vezl na Brno osmdesátiminutové manko.

Chotýčany leží na nemodernizované části 4. koridoru, fakticky jde v úseku od Budějovic po Ševětín o původní schwarzenberskou jednokolejku, která vede vesměs lesem.

redakce + ČTK

Tagy 4. koridor České dráhy padlý strom Správa železnic
30 komentářů