Provoz mezi Plzní a Chebem obnoví nejspíše v pondělí, čeká se na další měření

Vykolejený nákladní vlak u Mariánských Lázní. Foto: HZS Karlovarského krajeVykolejený nákladní vlak u Mariánských Lázní. Foto: HZS Karlovarského kraje

České dráhy nepočítají s tím, že by se na trať mezi Plzní a Chebem v úseku Chodová Planá – Mariánské

České dráhy nepočítají s tím, že by se na trať mezi Plzní a Chebem v úseku Chodová Planá – Mariánské Lázně vrátily vlaky dříve jak v pondělí. Na svém webu o mimořádnostech dnes zveřejnily informaci, že s obnovením provozu počítají nejdříve v pondělí 5. srpna. V neděli po nehodě se mluvilo o zahájení provozu v pátek 2. srpna.

„Vycházíme z informací, které jsme získali ze SŽDC po dnešní prohlídce trati. Je poškozeno zejména takzvané pažení, zítra má proběhnout ještě další měření, které ukáže další postup,“ uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Podle něj jde i o preventivní opatření, aby měl dopravce zajištěny náhradní autobusy a cestující počítali s tím, že se jejich cesta protáhne. Kvůli přestupu na autobus a omezením na silnicích v Mariánských Lázních vlaky nabírají zpoždění 20-35 minut.

Také SŽDC už ve svém informačním systému Grapp oznámila prodloužení výluky: aktuálně počítá s obnovením provozu nejdříve v sobotu ve 20 hodin. „Termín sdělíme zítra po dokončení měření, které bude ještě geodet provádět,“ řekla mluvčí SŽDC Radka Pistoriusová.

K nehodě došlo v neděli odpoledne, kdy vykolejil nákladní vlak z Berouna s vápencem. Teprve ve středu se podařilo všechny vozy dostat z tratě.

Tagy nehoda nákladního vlaku u Mariánských Lázní trať 170
Žádné komentáře