dkv-spojujeme

Na koridoru z Plzně do Chebu vykolejil nákladní vlak. Trať bude zavřená do pátku

Vykolejení nákladního vlaku na trati Plzeň - Cheb. Foto: HZS Karlovarského krajeVykolejení nákladního vlaku na trati Plzeň - Cheb. Foto: HZS Karlovarského kraje

(aktualizováno 22:09) Provoz na koridorové trati je Plzeň – Cheb je ochromen kvůli nehodě nákladního vlaku u obce Skláře. Provoz

(aktualizováno 22:09) Provoz na koridorové trati je Plzeň – Cheb je ochromen kvůli nehodě nákladního vlaku u obce Skláře. Provoz je zastaven v úseku Chodová Planá – Mariánské Lázně zastaven, vlaky nabírají značná zpoždění.

Na trati vykolejilo podle Drážní inspekce celkem třináct vagónů. Došlo současně ke zranění jednoho z pracujících dělníků. V úseku, kde došlo k nehodě, byla omezena rychlost kvůli probíhající rekonstrukci tratě. Šlo o nákladní vlak společnosti ČD Cargo, který vezl vápno z Berouna  do Nového Sedla u Lokte.

Drážní inspekce škodu odhadla na 29 milionů korun, z toho 20 milionů na samotném vlaku. Odstraňování následků nehody potrvá několik dní: zatím poslední termín otevření tratě je pátek 2.8. ve 12 hodin.

Podle stránek ČD mimořádnosti potrvá omezení nejméně do dnešní půlnoci. Vlaky dálkové dopravy jsou mezi stanicemi Planá u Mariánských Lázní a Mariánské Lázně a opačně nahrazeny autobusy náhradní dopravy.

I když vyšetřování nehody teprve začalo, příčinou bylo zjevně nerespektování pomalé jízdy. Na twitteru do uvedl generální ředitel SŽDC Jiří Svoboda, podle kterého jdou škody do milionů korun. Rychlost měl strojvedoucí překročit trojnásobně.

https://www.facebook.com/hzskvk/posts/2273159299470771

Text průběžně aktualizujeme

Tagy Plzeň - Cheb Top vykolejení vlaku
211 komentářů