Proti Smartwings jde v Praze i Wizz Air. Od srpna otevře spojení na Kypr

Airbus A320 společnosti Wizz Air v Praze. Foto: Letiště PrahaAirbus A320 společnosti Wizz Air v Praze. Foto: Letiště Praha

Letecká společnost Wizz Air otevírá už třetí linku k moři, která míří proti Smartwings. Od 1. srpna začne maďarský dopravce

Letecká společnost Wizz Air otevírá už třetí linku k moři, která míří proti Smartwings. Od 1. srpna začne maďarský dopravce létat na Kypr.

Nová linka mezi Prahou a Larnakou bude v provozu zatím dvakrát týdně, v úterý a sobotu. Cena jednosměrné letenky začíná na 699 Kč s miniaturním příručním zavazadlem, zpáteční letenky na srpnové termíny se dají většinou na pořídit za ceny mezi 2-3 tisíci korunami. V letovém řádu jsou lety i na zimu.

Novou linku oznámil Wizz Air ve chvíli, kdy šéf Smartwings Roman Vik přesvědčoval poslance na neveřejném zasedání hospodářského výboru o nutnosti státní pomoci letecké společnosti.

Nová linka nenabídne cestujícím příliš atraktivní čas odletu, klienti českých cestovek jsou na druhou stranu na podobné časy zvyklí: odlet z Prahy je ve 21:55, přílet do Larnaky je 02:20. Zpět letí z Larnaky v 18:40, v Praze je ve 21:25.

Smartwings letos počítají s pěti lety týdně do Larnaky, jsou ale výrazně dražší: nejlevnější zpáteční letenka stojí přes 9 tisíc korun. Ani časy odletů nejsou o mnoho atraktivnější: z Prahy ve čtyři hodiny ráno.

Wizz Air už oznámil start nového spojení z Prahy do bulharské Varny a albánské Tirany, linky začnou v červenci. Spojení do tradičních destinací Smartwings posiluje také Ryanair.

Tagy Kypr LCA prg PRG-LCA Top Wizz Air
91 komentářů