Ryanair spustí další linky z Prahy, začne létat do Košic a na Kypr

Ryanair a jeho Boeing 737-800. Foto: RyanairRyanair a jeho Boeing 737-800. Foto: Ryanair

Letecká společnost Ryanair pokračuje v otevírání dalších nových linek z Prahy. Od srpna začne létat do slovenských Košic a na

Letecká společnost Ryanair pokračuje v otevírání dalších nových linek z Prahy. Od srpna začne létat do slovenských Košic a na kyperský Pafos. Vyplývá to z údajů v rezervačním systému, letenky jsou od dnešního večera v prodeji.

Do Košic bude létat Ryanair od 3. srpna dvakrát týdně: v pondělí a v pátek s odletem ve 12:35 z Prahy (přílet 13:55). Zpět do Prahy odlétá letoun Boeing 737-800 ve 14:20 s příletem v 15:35 do Prahy. Na trase dosud létají České aerolinie, zatím čtyřikrát týdně s turbovrtulovým ATR 72. V případě Ryanairu začíná zpáteční letenka na 1600 Kč, u ČSA na zhruba pěti tisících korunách.

V případě Kypru půjde o spojení do města Pafos v západní části ostrova. Ryanair bude létat z Prahy dvakrát týdně v úterý a v sobotu od 1. srpna. V sobotu půjde o časy 10:55 (Praha) – 15:20 (Pafos) a zpět v 15:45 s příletem v 18:10. V úterý bude spoj létat v 8 hodin z Prahy s příletem ve 12:25 na Kypr, odlet ve 12:50 s příletem 15:15. Letenky začínají na ceně 2100 Kč za zpáteční letenku. Konkurence Ryanairu je u letů na Kypr dražší, jak v případě nové linky Wizz Air do Larnaky, tak u Smartwings do Larnaky. Rynair navíc létá v příznivější časy přes den.

Během týdne jde o další zprávu o expanzi Ryanairu v Praze: na počátku týdne firma oznámila navýšení počtu letů do čtyř středomořských destinací: na Korfu, Rhodos, Mallorku a Malagu. Jde o linky, kde dosud vládnou Smartwings. Na Mallorku měl Ryanair létat dvakrát týdně, nakonec bude od srpna nabízet spojení čtyřikrát týdně (úterý, středa, sobota, neděle). Podobné navýšení ze dvou na čtyři lety týdně je u Malagy. V případě řeckých ostrovů Korfu a Rhodos dochází k navýšení počtu letů z jednoho na tři týdně rovněž od srpna.

Tagy Košice KSC Kypr letiště praha Pafos PFO prg Ryanair Top
122 komentářů