Ryanair přitvrdil vůči Smartwings, přidává lety k moři do Španělska a Řecka

Boeing 737-800 společnosti Ryanair na odletu z Prahy. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-800 společnosti Ryanair na odletu z Prahy. Foto: Letiště Praha

Letecká společnost Ryanair výrazně zvýší konkurenci u letů mezi Prahou a středomořskými destinacemi. Firma oznámila rozšíření nabídky do Řecka a

Letecká společnost Ryanair výrazně zvýší konkurenci u letů mezi Prahou a středomořskými destinacemi. Firma oznámila rozšíření nabídky do Řecka a Španělska na vyšší úroveň, než plánovala před pandemií koronaviru.

Jde o krok, který pocítí hlavně Smartwings, s kterými dosud nebyl Ryanair v příliš velkém konkurenčním střetu. Ryanair uvedl, že navýšení kapacit v Praze je důkazem toho, že firma je připravena v Praze výrazně expandovat.

Navýšení se týká čtyř destinací: Korfu, Rhodosu, Mallorky a Malagy. Jde o linky, kde dosud vládnou Smartwings. Na Mallorku měl Ryanair létat dvakrát týdně, nakonec bude od srpna nabízet spojení čtyřikrát týdně (úterý, středa, sobota, neděle). Podobné navýšení ze dvou na čtyři lety týdně je u Malagy. V případě řeckých ostrovů Korfu a Rhodos dochází k navýšení počtu letů z jednoho na tři týdně, rovněž od srpna.

Pro cestujícího bude nástup Ryanairu zřejmě znamenat zlevnění u Smartwings. Stalo se tak už loni, kdy Ryanair začal nabízet lety na Mallorku a v konkrétní den, kdy létal, Smartwings zlevnily. Zpáteční letenky na léto do těchto destinací nabízí Ryanair za ceny mezi 1700–3000 Kč, Smartwings často za dvojnásobek až trojnásobek těchto cen.

Ryanair ve zprávě tentokrát nemluví o tom, že je proti státní podpoře Smartwings, podle dopravce ale musí být transparentní a nediskriminovat jiné dopravce a nekřivit trh. Vyzval ale českou vládu, aby nechal jiné dopravce převzít kapacitu trhu.

Tagy Ryanair smartwings Top
135 komentářů