dkv-spojujeme

Přejezd ve Studénce má nově závory s červeným osvětlením

Osvětlené závory, přejezd ve Studénce. Pramen: Správa železnicOsvětlené závory, přejezd ve Studénce. Pramen: Správa železnic

Správa železnic vylepšila nechvalně proslulý přejezd ve Studénce, když jej osadila závorami s červenými světly. „Po úspěšném testování na přejezdu

Správa železnic vylepšila nechvalně proslulý přejezd ve Studénce, když jej osadila závorami s červenými světly. „Po úspěšném testování na přejezdu v Ústeckém kraji jsem nechal instalovat osvětlení na závory přejezdu ve Studénce. Je v provozu od včerejšího večera,“ uvedl dnes na Twitteru generální ředitel SŽ Jiří Svoboda.

Osvětlené závory, přejezd ve Studénce. Pramen: Správa železnicPřejezd, Studénka. Pramen: Správa železnicOsvětlené závory, přejezd ve Studénce. Pramen: Správa železnicŽelezniční přejezd ve Studénce.
Pramen: SŽDC

Jde o přejezd, kde se v roce 2015 srazilo pendolino s kamionem; při nehodě zemřeli tři lidé. Po nehodě se začalo uvažovat o přeměně úrovňového přejezdu na podjezd. Plán dostal zřetelnější obrysy loni, kdy jej město Studénka zapracovalo do územního plánu. Stavba má stát zhruba 700 milionů korun, začít by měla v letech 2021 či 2022.

Pokud jde o osvětlené závory, pilotně je Správa železnic osadila loni na přejezd ve stanici Velké Březno, která leží na trati Kolín – Děčín východ nedaleko Ústí nad Labem. Jde o plastová břevna s aktivní signalizací (červené LED diody v bílých polích). „Signalizace na břevnech je velmi dobře viditelná za tmy či snížené viditelnosti,“ napsala Správa železnic.

Tagy přejezd Správa železnic Studénka
89 komentářů