Před Vánoci se otevře deset kilometrů D6. Řidiči se vyhnou Řevničovu a Krušovicím

Nově zprovozněné úseky se napojí na zhruba 30 hotových kilometrů dálnice od Prahy

Po třech letech výstavby se řidiči dočkají deseti nových kilometrů dálnice D6, které významně vylepší silniční spojení Prahy a Karlových Varů. Jde o dva úseky: Nové Strašecí – Řevničov (5,5 km) a navazující obchvat Řevničova (4,2 km). Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) oznámilo, že se otevřou v první polovině prosince.

Nově zprovozněné úseky se napojí na zhruba 30 hotových kilometrů dálnice od Prahy k Novému Strašecí a vyvedou provoz mimo Řevničov a Krušovice, které dnes působí na trase jako špunt.

Nový úsek dálnice D6 Nové Strašecí - Řevničov. Pramen: ŘSDNový úsek dálnice D6 jako obchvat Řevničova a Krušovic. Pramen: ŘSDD6, Nové Strašecí - Řevničov. Pramen: ŘSDD6, obchvat Řevničova. Pramen: ŘSD

„Na obou stavbách se dokončuji obrusné konstrukční vrstvy vozovky, pracuje se na úpravě středového dělícího pásu, osazují se svodidla a svislé dopravní značení. V přípravě je pokládka vodorovného dopravního značení nebo též zprovoznění SOS systémů,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček.

Na dálnici je aktuálně ve výstavbě ještě třetí úsek, pětikilometrový obchvat Lubence v Ústeckém kraji. Ten by měl být hotový v polovině příštího roku. Nejblíže k poklepání základního kamene pak je 6,5 kilometru dlouhý úsek kolem obce Krupá, který naváže na obchvat Řevničova. Ještě v listopadu chce ŘSD vypsat tendr na zhotovitele, stavba má začít ve druhém čtvrtletí příštího roku.

Celá dálnice z Prahy přes Karlovy Vary a Cheb na hranice s Německem má měřit 168 kilometrů, v provozu je 76 kilometrů (dalších 8 km jako čtyřpruhová I/6). Nejstarším je úsek Kačice – Nové Strašecí, který byl otevřen v roce 1985.

Tagy dálnice D6 Nové Strašecí - Řevničov obchvat Řevničova ŘSD Top
141 komentářů