Praha začala rozšiřovat „chodníček smrti“ podél magistrály k hlavnímu nádraží

Chodník podél magistrály, původní stav.. Pramen: FB Adama ScheinherraChodník podél magistrály, původní stav.. Pramen: FB Adama Scheinherra

Pražská Technická správa komunikací rozšíří chodník podél magistrály mezi Národním muzeem a hlavním nádražím. Práce začaly v úterý, hotovo by

Pražská Technická správa komunikací rozšíří chodník podél magistrály mezi Národním muzeem a hlavním nádražím. Práce začaly v úterý, hotovo by mělo být podle smlouvy za měsíc. Oznámil to na facebooku pražský náměstek pro dopravu Adam Scheinherr.

„Pražané se mu naučili říkat chodníček smrti, ale tahle přezdívka už naštěstí přestane brzy platit. Chodník podél magistrály mezi Muzeem a hlavním nádražím rozšíříme tak, aby se po něm dalo pohybovat bezpečně, důstojně a beze strachu o život,“ uvedl Scheinherr.

Přestavba chodníku podél magistrály. Pramen: FB Adama Scheinherra

Přestavba chodníku podél magistrály. Pramen: FB Adama Scheinherra

Chodník bude rozšířen na průměrnou šířku dva metry, když dosud byl v nejužších místech široký pouhých 30 centimetrů. Nebyl přitom určen pro chodce, ale pouze pro údržbu. Vstup na něj byl zakázán, lidé jej ale hojně využívali jako zkratku z Vinohrad na nádraží.

Chodník bude rozšířen a legálně zpřístupněn na úkor automobilismu. Na magistrále sice budou zachovány tři jízdní pruhy, budou ale užší. „Pruhy se jen o něco zúží ze svých současných “dálničních” rozměrů, ale jinak pro řidiče zůstane vše při starém. Od konce listopadu tak budou mít v Legerově ulici svoji “magistrálu” i chodci a Praha bude zase o něco vlídnějším místem k životu,“ doplnil Scheinherr.

Praha tak předběhla Správu železniční dopravní cesty, která plánuje visutý chodník podél Legerovy ulice a nad portály Vinohradských tunelů na Vinohrady. Plány jsou na stole už léta, stavba je ale stále v nedohlednu.

Tagy chodník Legerova ulice magistrála praha Top
119 komentářů