Praha chystá nová parkoviště na okraji metropole, vznikne 1100 míst

Parkoviště P+R. Foto: Oskar Exner / Praha.euParkoviště P+R. Foto: Oskar Exner / Praha.eu

Pražští radní dnes schválili zadání dvou zakázek na projektování dvou nových parkovišť typu P+R. Za 23,5 milionů korun obě zakázky

Pražští radní dnes schválili zadání dvou zakázek na projektování dvou nových parkovišť typu P+R. Za 23,5 milionů korun obě zakázky získala společnost Metroprojekt. Celkem má na Zličíně a v Hostivaři vzniknout 1100 nových míst pro osobní auta.

Jde o projekty záchytných parkovišť P+R u stanice metra B Zličín a metra A Depo Hostivař. Projekty pro město vyhotoví v obou případech společnost Metroprojekt. O schválení informoval náměstek pro dopravu Adam Scheinherr na svém facebokovém profilu.

https://www.facebook.com/adam.praha.sobe/posts/440113783253320

Parkoviště P+R u stanice Depo Hostivař vznikne mezi ulicemi Sazečská a Černokostelecká, má jít o zhruba 600 míst. Na Zličíně vznikne 500 míst u depa metra při ulici Na Radosti. Metroprojekt pro město mimo jiné dopracuje podkladové studie, vyhotoví nutnou dokumentace pro vydání územního rozhodnutí a stavebního povolení a rovněž vykoná autorský dozor při výstavbě.

„Celkem vznikne okolo 1100 nových parkovacích míst, kde budou moct lidé ráno zaparkovat, nasednout na kraji Prahy na MHD, dojet si do práce, z ní a pak autem zase domů,“ řekl Scheinherr. Nový parkovací dům má také vyrůst brzy na Černém Mostě.

Parkoviště na okrajích Prahy a ve Středočeském kraji mají zabránit dalšímu nárůstu počtu aut v Praze. Středočeský kraj aktuálně zkoumá 11 lokalit, kde by mohl parkoviště postavit.

Tagy P+R parkování rozšiřování P+R parkovišť v Praze
70 komentářů