Požár parkoviště zastavil provoz na londýnském letišti Luton, poškozeno je přes tisíc aut

Požár parkovacího domu na letišti Londýn Luton. Zdroj: Bedfordshire Fire and Rescue ServicePožár parkovacího domu na letišti Londýn Luton. Zdroj: Bedfordshire Fire and Rescue Service

Zrušeny už byly například lety do Prahy, Krakova, Katovic, Bratislavy či Popradu.

(Aktualizováno 19:00) V noci z úterý na středu vypukl v parkovacím domě na londýnském letišti Luton mohutný požár. Podle tamních hasičů došlo ke „značnému zřícení konstrukce“ parkoviště, přičemž poškozeno mohlo být až 1 200 automobilů. Čtyři hasiči a jeden pracovník letiště byli převezeni do nemocnice.

Veškerý letový provoz byl až do odpoledne zastaven. Zrušeny byly například lety do Prahy, Krakova, Katovic, Bratislavy či Popradu. K dominantním dopravcům na čtvrtém největším londýnském letišti patří Wizz Air a EasyJet. Pravě jejich letů se uzavírka dotkla nejvíce.

Krátce před 17:00 SELČ letiště oznámilo, že obnovilo vypravování letů.

Parkovací dům, který začal hořet, se nachází v těsné blízkosti terminálu pro cestující i odbavovací plochy. Plameny byly podle svědků a dostupných záběrů viditelné z velké části areálu letiště. Britská BBC informovala s odkazem na cestující, že okolní hotely jsou plně obsazené, a pasažéry prý dopravci jednoduše vyhodili. Rychlost, jakou se požár rozšířil v horním patře parkoviště, měla být popsána jako „neuvěřitelná“.

Tagy Londýn Luton LTN luton
45 komentářů