Wizz Air potvrdil konec linky z Prahy do Londýna

Airbus A321neo společnosti Wizz Air v Londýně. Foto: Luton AirportAirbus A321neo společnosti Wizz Air v Londýně. Foto: Luton Airport

Letecká společnost Wizz Air přestane od 1. června létat po více než deseti letech z Prahy na londýnské letiště Luton.

Letecká společnost Wizz Air přestane od 1. června létat po více než deseti letech z Prahy na londýnské letiště Luton. Firma to oficiálně potvrdila Letišti Praha. Dosud společnost uváděla, že nemůže spekulovat o budoucnosti této linky.

„Letecká společnost Wizz Air nás informovala o zrušení linky Praha – Londýn Luton. I po ukončení provozu tohoto spojení si však mohou cestující nadále vybrat z dalších přímých spojení na všech šest londýnských letišť – Heathrow, City, Stansted, Gatwick, Southend a také Luton. Všechna přímá spojení do Londýna patří tradičně mezi cestujícími z Letiště Václava Havla Praha mezi nejoblíbenější,“ řekla mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková.

Poslední let je tak naplánován podle rezervačního systému na 31. května. Jde o historicky nejstarší linku, kterou Wizz Air v Praze provozuje, na londýnské letiště Luton létá od roku 2009.

Deník Zdopravy.cz minulý týden informoval o tom, že Wizz Air přestal na linku prodávat letenky po 1. červnu, což nasvědčovalo konci linky. „Wizz Air vždy sleduje vytíženost svých tras, aby mohl na svých nejpopulárnějších linkách nabídnout nejnižší možné ceny. Trasa z Prahy do Londýna Lutonu je sezónní linkou, v tuto chvíli nemůžeme spekulovat o budoucnosti této trasy,“ uvedla minulý týden Paulina Gosk, mluvčí Wizz Air. Linka není sezónní, od roku 2009 létává celoročně.

Wizz Air v Praze létá ještě do Bari, Kutaisi a Kišiněva, od července začne létat do Bukurešti.

Ústupu z linky využil i Ryanair ke svému marketingu, když oznámil, že pro cestující z této trasy nabízí „záchranný tarif“ pro zákazníky Wizz Airu, které konec linky postihl. V praxi jsou pro cestující Wizz Airu ceny úplně stejné. Ryanair ale upozornil, že Wizz Air ruší více linek: z Londýna ještě spojení do Osla, k velkým škrtům dochází v ukrajinské Oděse, kde společnost ruší všech šest linek už na konci března. Jde o linky do Berlína, Budapešti, Bratislavy, Katovic, Vratislavi a Gdaňsku.

Tagy letiště praha Londýn Londýn Luton LTN prg PRG-LTN Wizz Air
19 komentářů