Polský LOT otvírá další linku z Budapešti. Bude létat do Soulu, mluví se o spojení do Prahy

Boeing 787-9 Dreamliner v barvách polského dopravce LOT. Foto: LOTBoeing 787-9 Dreamliner v barvách polského dopravce LOT. Foto: LOT

Letecká společnost LOT posílí znovu svoji přítomnost v Budapešti. Od 22. září začne létat třikrát týdně do jihokorejského Soulu. Podle

Letecká společnost LOT posílí znovu svoji přítomnost v Budapešti. Od 22. září začne létat třikrát týdně do jihokorejského Soulu. Podle polských médií je ale na spadnutí podstatně větší expanze, která zahrnuje i novou linku mezi Prahou a Budapeští.

Nové spojení do Soulu už zařadil LOT do rezervačních systémů, jako první na něj upozornil maďarský server Airportal.hu. Lety jsou naplánované na úterý, pátek a neděli s boeingem 787-9. Už dříve maďarská média informovala o tom, že polský dopravce jedná o povolení.

LOT si v Budapešti vytvořil malou základnu, z maďarské metropole létá do USA, od září chystá přímé spojení s Londýnem a Bukureští.  Polský server pasazer.com upozornil navíc i na chystanou další expanzi dopravce.

K reakci o dalších plánech vyprovokovala šéfa LOTu slova ředitele aerolinek Wizz Air o velmi špatné finanční kondici polského dopravce i o tom, jak jsou připraveni převzít jejich lety. „Slova pana Varadiho vychází z informací o stavu před čtyřmi lety. LOT je nejdynamičtěji se rozvíjející letecká společnost v Evropě, která v posledních třech letech výnosně zvýšila počet spojení ze 41 na 111,“ řekl serveru říká Rafał Milczarski, prezident LOT Polish Airlines. Polský dopravce má oznámit plány na expanzi v Maďarsku ve středu. Podle serveru pasazer.com se mluví i linkách z Budapešti do Bělehradu, Prahy, Sofie a Záhřebu.

Podle serveru RoutesOnline nepůjde ale jen o expanzi: na zimu má LOT zrušit linku z Budapešti do Chicaga.

Tagy Letiště Budapešť LOT Praha - Budapešť
32 komentářů