Policie obvinila dva muže, kteří napadli řidiče MHD v Příbrami. Způsobili mu těžká zranění

Autobusy Mercedes pro příbramskou MHD. Pramen: ArrivaAutobusy Mercedes pro příbramskou MHD. Pramen: Arriva

Řidič byl napaden poté, co mu mladíci hodili kamenem na autobus.

Ve vazbě skončili dva muži ve věku 18 a 21 let, kteří minulý týden způsobili těžká zranění řidiči Arrivy v příbramské MHD. Pětašedesátiletý šofér po napadení skončil v nemocnici s těžkými zraněními.

O události informovala policie v tiskové zprávě. K napadení došlo v Plzeňské ulici na autobusové zastávce Náměstí T. G. Masaryka. Na místo vyjelo neprodleně několik příbramských policejních hlídek, ještě před jejich příjezdem ale útočníci z místa utekli. Policii se podařilo muže zanedlouho zadržet, soud již vyhověl uvalení vazby na staršího z nich. Druhý je vyšetřován na svobodě.

„Podle policie řidič po zastavení na zastávce v Plzeňské ulici vystoupil z autobusu zkontrolovat zadní část vozu poté, co uslyšel ránu, zřejmě po úderu kamenem. Mladíků, kteří se tam zdržovali, se pouze dotázal, co to má znamenat. Ti jej ale místo odpovědi okamžitě velmi brutálně několikrát napadli pěstmi, kdy otřesený muž, aniž by se stačil jakkoliv bránit, ztratil orientaci a upadl na zem. Jeho zranění, s nimiž je hospitalizován v nemocnici, kvalifikoval lékař jako těžká,“ uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Mužům bylo sděleno obvinění ze zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a přečinu výtržnictví. Hrozí jim tři až deset let vězení.

Tagy MHD Příbram napadení řidiče autobusu
18 komentářů