Arriva nasadí v příbramské MHD 14 nových autobusů

Autobusy Mercedes pro příbramskou MHD. Pramen: ArrivaAutobusy Mercedes pro příbramskou MHD. Pramen: Arriva

Společnost Arriva Střední Čechy nasadí v příbramské MHD nové nízkopodlažní autobusy. Dnes je představila zástupcům města i cestujících. Arriva bude

Společnost Arriva Střední Čechy nasadí v příbramské MHD nové nízkopodlažní autobusy. Dnes je představila zástupcům města i cestujících. Arriva bude zajišťovat MHD v Příbrami dalších deset let, nasazení nových vozidel vyplývá ze smlouvy uzavřené na jaře. Město za dobu platnosti smlouvy zaplatí dopravci 574 milionů korun.

„Všech dvacet autobusů v příbramské MHD bude nízkopodlažních, což při nástupu i výstupu ocení zejména rodiče s kočárky, starší a méně pohybliví občané,“ uvedl ředitel společnosti Arriva Střední Čechy František Soumar.

Z dvacítky zmíněných autobusů bude 14 zcela nových značky Mercedes, dalších šest vozidel je zánovních. Cestující nové autobusy poznají podle výrazně červené barvy a loga města. Autobusy jsou klimatizované, vybavené informačním systémem, kromě hlášení zastávek uvidí cestující na panelu i trasu spoje.

„Za stejnou cenu jízdného získají naši občané výrazně kvalitnější službu, větší komfort a vyšší úroveň přepravy, srovnatelnou s městy západní Evropy,“ doplnil starosta Příbrami Jan Konvalinka.

Tagy Arriva Střední Čechy MHD Příbram
9 komentářů