Podnapilý mladík ukradl na Hranečníku v Ostravě autobus, daleko s ním nedojel

Autobus v Hlučínské ulici. Foto: DPOAutobus v Hlučínské ulici. Foto: DPO

Zadržený nadýchal přes 1,5 promile alkoholu v dechu. Incident se obešel bez větších následků.

Ve středu brzy ráno došlo v garážích Dopravního podniku Ostrava (DPO) k odcizení odstaveného autobusu. Podle webu MHD Živě se mělo jednat o vůz Solaris Urbino 12 CNG s evidenčním číslem 7257, přičemž autobus byl údajně i díky přivolané policii spolu s dispečinkem DPO ihned nalezen na nedalekém terminálu Hranečník.

Incident potvrdila deníku Zdopravy.cz mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková. Podle ní zaměstnanci DPO i strážní služba na incident okamžitě reagovali, díky čemuž se událost obešla bez větších následků.

„Na místě byl zadržen mladý muž, který autobus odcizil a odjel s ním mimo areál. Na ulici Počáteční následně vjel na terminálu Hranečník do kolejiště, kde zůstal stát. Naštěstí nedošlo ke zranění, ani ke škodě na majetku. Zadržený 20letý mladík, který autobus odcizil, není zaměstnancem DPO,“ uvedla Michalíková.

Zadržený se podle policie podrobil dechové zkoušce s pozitivním výsledkem přes 1,5 promile alkoholu v dechu. Kvůli tomu není v současné době schopen procesních úkonů.

Řidičák na autobus neměl

„Okolnosti, které předcházely odcizení autobusu i ději následnému, budou nyní předmětem prověřování. Policisté z obvodního oddělení ze Slezské Ostravy v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Z důvodu, že zadržený muž není vlastníkem řidičského oprávnění skupiny D, bude také spisový materiál odevzdán příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání,“ dodala Michalíková.

Tisková mluvčí DPO Tereza Šnoblová dodala, že věcí se intenzivně zabývají, přičemž s ohledem na vyšetřování nemohou momentálně sdělit podrobnosti.

Tagy autobus dopravní podnik ostrava DPO krádež ostrava
31 komentářů