dkv-spojujeme

Pod sněhem a stromy. Krušnohorskou trať otevřou po pěti dnech uzavírky

Sněhová fréza SŽDC. Autor: SŽDCSněhová fréza SŽDC. Autor: SŽDC

Téměř pět dní bude mimo provoz kvůli sněhové kalamitě a následnému pádu stromů trať z Karlových Varů do německého Johanngeorgenstadtu.

Téměř pět dní bude mimo provoz kvůli sněhové kalamitě a následnému pádu stromů trať z Karlových Varů do německého Johanngeorgenstadtu. SŽDC dnes posunula termín otevření trati na středeční poledne, původně se měl provoz vrátit dnes v poledne.

Krušnohorská trať zažila za poslední týden kvůli sněhové kalamitě největší omezení. Už ve čtvrtek došlo k zastavení provozu mezi Novými Hamry a Perninkem, od soboty pak v úseku Nejdek – Potůčky. České dráhy posílají z Karlových Varů vlaky jen do Nejdku, dál pokračuje náhradní mikrobusová doprava v úseku Nejdek – Nové Hamry, z Nejdku do Potůčků jezdí autobusy.

Podle SŽDC došlo k přerušení provozu kvůli kalamitnímu stavu způsobeném opakovanými pády stromů na trať. „Přívaly sněhu se nám podařilo zvládat pomocí frézy. Největší potíže působí padající stromy,“ tvrdí SŽDC na facebooku.

https://www.facebook.com/SZDC01/posts/1520549321408567

K omezení provozu za poslední týden kvůli kalamitě došlo i na trati ze Vsetína do Velkých Karlovic, konkrétně v úseku Karolinka – Velké Karlovice.

Popadané stromy za poslední dny způsobily i jiné problémy, v pondělí například u České Kubice narazil Západní expres do stromu. Zajímavostí je i fakt, že ve vlaku cestovalo jen sedm lidí.

Tagy sněhová kalamita Správa železniční dopravní cesty
53 komentářů