Po čtyřech dnech se vrátily vlaky na koridorovou trať u Hluboké

Vykolejený rychlík R 655 u Hluboké nad Vltavou. Foto: Drážní inspekceVykolejený rychlík R 655 u Hluboké nad Vltavou. Foto: Drážní inspekce

Vlaky musí jezdit úsekem zatím jen třicetikilometrovou rychlostí.

Správa železnic zprovoznila dnes po 17. hodině trať mezi Hlubokou nad Vltavou – Zámostím a Chotýčany. Provoz zde byl zastaven od nedělního večera, kdy na poslední výhybce vykolejil rychlík.

Otevření trati vyplývá z informací na stránkách ČD Mimořádnosti, obnovení provozu je patrné i na aplikaci GRAPP Správy železnic. Vlaky mají v úseku sníženou rychlost na 30 km/h. Výhybka byla zatím provizorně nahrazena kolejemi.

K nehodě došlo v neděli večer, Drážní inspekce uvádí jako pravděpodobnou příčinu závadu na výhybce. Ve vlaku cestovalo 29 cestujících, nikdo nebyl zraněný. Kvůli vykolejení jezdily mezi Českými Budějovicemi a Veselím nad Lužnicí náhradní autobusy.

K nehodě došlo na trati, která patří oficiálně mezi tranzitní evropské železniční koridory. Jde o jeden z posledních úseků trati z Prahy do Českých Budějovic, který ještě neprošel modernizací, v budoucnu by zde měl být provoz ukončen a trasa povede novou stopou.

Tagy Hluboká nad Vltavou - Zámostí R 655 Správa železnic vykoleje
34 komentářů