V Hluboké vykolejil rychlík Českých drah, provoz je zastaven

Vykolejení rychlíku v Hluboké nad VltavouVykolejení rychlíku v Hluboké nad Vltavou

Vykolejení se obešlo pravděpodobně bez zranění.

(aktualizováno 10:34) K vykolejení rychlíku Českých drah dnes večer došlo ve stanici Hluboká nad Vltavou – Zámostí. Provoz na trati je zastaven nejméně do nedělního poledne.

K nehodě došlo v 18:25 u rychlíku č. 655 z Plzně do Jihlavy. K vykolejení došlo výhybce 12, tedy úplně poslední ve stanici ve směru od Českých Budějovic na nepříliš dobře přístupném místě. Mimo koleje se ocitla lokomotiva a čtyři vozy, tedy celá souprava. Podle hlášení v informačním systému Správy železnic bude provoz zastaven na trati až do zítřka. „Ve vlaku bylo zhruba třicet cestujících, nikdo by neměl být zraněn,“ řekla mluvčí Správy železnic Kateřina Šubová.

Škoda na železničním svršku je zatím odhadována na půl milionu korun, na vozidlech ČD na milion korun. Příčiny nehody se vyšetřují. Záběry z nehody ale ukazují možným lom kolejnice. Že mohlo jít o technickou závadu uvádí i náměstek jihočeského hejtmana František Talíř na twitteru.

Generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera uvedl, že ihned po nahlášení vyjeli na místo mimořádné události 2 inspektoři Drážní inspekce. České dráhy zavádí na trase náhradní autobusovou dopravu.

V Chotýčanech je už připraven speciální nehodový vlak, který by měl pomoci vlak dostat zpátky na koleje. Správa železnic zatím uvádí čas zprovoznění ve 12 hodin.

Vykolejení rychlíku v Hluboké nad VltavouVykolejení rychlíku v Hluboké nad VltavouVykolejení rychlíku v Hluboké nad VltavouVykolejení rychlíku v Hluboké nad VltavouVykolejení rychlíku v Hluboké nad Vltavou
Tagy České dráhy Hluboká nad Vltavou - Zámostí R 655 vykolejení vlaku
158 komentářů