Piešťanské letiště zahájilo letní sezónu, do Antalye budou létat dva dopravci

Boeing 737-400 společnosti Tailwind v Piešťanech. Foto: Facebook Letisko Piešťany - Piešťany Airport (PZY)Boeing 737-400 společnosti Tailwind v Piešťanech. Foto: Facebook Letisko Piešťany - Piešťany Airport (PZY)

O dalších linkách letiště jedná. Pravidelný provoz ale nemá, soustředí se na charterové lety.

Letní sezóna dovolenkových letů byla dnes odstartována také v Piešťanech. Z trnavského regionu se cestující letos v létě dostanou do Antalye. Linku obslouží se svými Boeingy 737-400 turecký nízkonákladový dopravce Tailwind Airlines. V Antalyi má základnu. Linka bude v provozu do konce září, létat se bude třikrát týdně, a to vždy v pondělí, pátek a neděli. Na stejné trase plánuje dvakrát týdně létat také slovenský přepravce AirExplore s většími Boeingy 737-800. I v tomto případě půjde o charterové lety pro cestovní kanceláře.

Piešťanské letiště pravidelný letecký provoz nemá, v současnosti slouží právě účelům charterových letů. Jak ale uvádí na své internetové stránce, plánuje spojit trnavský region s regionálními linkami v rámci Evropy. Plánovaná jsou i spojení na blízký a střední východ.

Minulý rok letiště oznámilo zintenzivnění spolupráce s leteckou společností Sky One. Ta měla se dvěma pronajatými Airbusy A320 na podzim začít létat z lázeňského města do arabských zemí, zmiňovaný byl Kuvajt. Start ale neproběhl a o projektu žádné nové informace k dispozici nejsou. Zástupci regionu se snaží využít potenciálu místních lázní, ty jsou u klientely z Blízkého východu velmi oblíbené.

Dovolenkové lety letos nabízejí čtyři slovenské letiště, kromě zmíněných Piešťan tradičně také Bratislava, Košice a Poprad.

Tagy Letiště Piešťany PZY PZY-AYT Tailwind
9 komentářů