Parní vlak mezi Č. Lípou a Děčínem nepojede, byl zrušen na popud hygieny

Parní lokomotiva 475.179. Pramen: České dráhyParní lokomotiva 475.179. Pramen: České dráhy

Příznivce železnice může mrzet zrušení parní akce dvojnásob, neboť na nádraží v České Lípě měly být vystaveny i další historické stroje.

Zhoršená epidemiologická situace v okrese Česká Lípa vedla České dráhy ke zrušení jízdy parního vlaku mezi Českou Lípou a Děčínem plánované na sobotu. V čele vlaku měla být lokomotiva 475.179 (Pětasedma/Šlechtična).

„Na základě doporučení Krajské hygienické stanice Libereckého kraje jsme se rozhodli odložit sobotní jízdu parního vlaku z České Lípy do Děčína. Jízda parního vlaku se uskuteční v náhradním termínu, o kterém budeme včas informovat,“ uvedly České dráhy. Zakoupené jízdenky mohou cestující vrátit v místě zakoupení, tedy v osobní pokladně v České Lípě nebo v Děčíně.

Od poloviny května evidují liberečtí hygienici v oblasti Nového Boru 66 laboratorně potvrzených případů covid-19. „Případy jsou epidemiologicky spojeny do dvou ohnisek navázaných na obec Polevsko (v obci přímo je necelá polovina případů). Vzhledem k rychlému nástupu provádíme epidemiologické šetření od samého počátku s podezřením na riziko přítomnosti nových mutací viru,“ píše hygienická stanice na svých stránkách.

Příznivce železnice může mrzet zrušení parní akce (vlak měl projet trasu tam a zpět dvakrát) dvojnásob, neboť na nádraží v České Lípě měly být vystaveny i další historické stroje. K vidění měla být i parní lokomotiva 556.0506 (Bugatka/Štokr) a motorová lokomotiva T 478.3001 (Brejlovec).

K hlavním lákadlům pak měl patřit jedničkový Albatros 498.112, kterého dávají nadšenci v českolipském depu dohromady po mnoha letech chátrání v Lounech. Návštěvníci měli mít možnost podpořit opravu nákupem trička.

Lounský Albatros 498.112. Pramen: České dráhy

Tagy ČD Nostalgie České dráhy dopady koronaviru na dopravu nostalgické vlaky parní lokomotiva parní vlak
107 komentářů