Obrazem: Sníh a saze, dokonalá symbióza pro mikulášské jízdy. Jak vypadaly v Novině

Parní lokomotiva BR 35 1097-1 na viaduktu v Novině. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czParní lokomotiva BR 35 1097-1 na viaduktu v Novině. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Mikulášské vlaky budou na řadě míst jezdit i v neděli.

Fanoušci železnice po celé zemi dnes mohli zažít jeden z nejlepších dnů pro mikulášské jízdy za poslední roky. Zatímco v posledních letech probíhaly „na blátě“, letos vlaky jezdily zasněženou krajinou.

Mikulášské vlaky vyjely po celé republice, většinou šlo o soupravy tažené parní lokomotivou. Nečekaný zážitek se naskytl dnes návštěvníkům této akce v Liberci. Kromě tradičního mikulášského vlaku pořádaném ČD Nostalgie dorazila pod Ještěd i německá parní lokomotiva BR 35 1097-1 v čele speciálního vlaku z Cottbusu a Drážďan.

Průjezd německé soupravy přilákal davy lidí zejména na jedno z nejfotogeničtějších míst české železnice: viaduktu v Novině na trati Česká Lípa – Liberec. Záběry z Noviny si můžete prohlédnout níže.

Mikulášské jízdy budou po celé republice pokračovat i v neděli, detailní přehled je zde.

Přehledně: Víkend bude patřit mikulášským vlakům, vyjedou po celé republice

Davy železničních fanoušků čekají v Novině na průjezd parní lokomotivy. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czParní lokomotiva BR 35 1097-1 na viaduktu v Novině. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czParní lokomotiva BR 35 1097-1 na viaduktu v Novině. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czParní lokomotiva BR 35 1097-1 na viaduktu v Novině. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czViadukt v Novině. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czPostrk na konci soupravy obstarala lokomotiva T478.3001 Brejlovec Českých drah. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czPostrk na konci soupravy obstarala lokomotiva T478.3001 Brejlovec Českých drah. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czMikulášské jízdy obstarala v Liberci parní lokomotiva Velký Bejček 423.094.   Na snímku projíždí po viaduktu v Novině v čele vlaku z Liberce do Křižan. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czParní lokomotiva Velký Bejček 423.094 projíždí po viaduktu v Novině. Autor: Zdopravy.cz/Jan SůraMikulášské jízdy obstarala v Liberci parní lokomotiva Velký Bejček 423.094.   Na snímku projíždí po viaduktu v Novině v čele vlaku z Liberce do Křižan. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czParní lokomotiva BR 35 1097-1 před odjezdem z Liberce. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czParní lokomotiva BR 35 1097-1 před odjezdem z Liberce. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz
Tagy ČD Nostalgie Mikulášské jízdy
10 komentářů