Ostrava – Ulánbátar. Z Mošnova létá další nákladní linka do Asie

Ostravské letiště má novou nákladní linku do Mongolska. Zdroj: Linkedin.com - Petr MikelOstravské letiště má novou nákladní linku do Mongolska. Zdroj: Linkedin.com - Petr Mikel

Letecká společnost My Freighter zajišťuje od 11. června přímé spojení mezi Mošnovem a Čingischánovým mezinárodním letištěm v mongolském Ulánbátaru.

Z ostravského letiště začala létat další nákladní linka. Letecká společnost My Freighter zajišťuje od 11. června přímé spojení mezi Mošnovem a Čingischánovým mezinárodním letištěm v Ulánbátaru. V plánu je jeden let každých 14 dní. Informovala o tom společnost EGT Express, která stojí za velkou částí nákladní letecké dopravy v Ostravě.

„Tato nová služba je výsledkem úzké spolupráce s leteckou společností My Freighter a mongolskou přepravní firmou Tuushin LLC. Představuje významný krok vpřed v rozšíření našich logistických možností. Posílí také obchodní vztahy mezi Českou republikou a Mongolskem a nabídne nové možnosti pro podniky, které hledají spolehlivé a rychlé přepravní služby.“ uvedla mluvčí EGT Express Silvie Hikešová.

Na trasu bude nasazován Boeing 767-300 s kapacitou až 55 tun. První let dopravil z Ostravy do Ulánbátaru 37 tun zboží pro mongolské spotřebitele.

Letiště Ostrava má v síti nákladních destinací například Lipsko, Kolín nad Rýnem, Taškent, Almaty nebo Š‘-ťia-čuang. Loni v říjnu řekl šéf ostravského letiště Jaromír Radkovský, že nákladní doprava tvoří dvacet procent tržeb letiště. Rád by se dostal zhruba na čtyřicet procent.

Konec skladování ve stanech. Ostravské letiště otevřelo vlastní cargo terminál

Tagy EGT Express Letiště Leoše Janáčka Ostrava Letiště Ostrava mošnov My Freighter OSR
15 komentářů