Na letišti Ostrava přistál nákladní speciál s výrobními linkami na respirátory

Nákladní Boeing 767 společnosti Uzbekistan Airways v Ostravě. Foto: LKMT SpottersNákladní Boeing 767 společnosti Uzbekistan Airways v Ostravě. Foto: LKMT Spotters

Tuzemská firma Good Mask díky linkám výrazně navýší produkci respirátorů.

Letiště Ostrava v Mošnově odbavilo speciální let s nákladem více než deset výrobních linek na respirátory typu FFP2. Pražské firmě Good Mask umožní v době očekáváné zvýšené poptávky navýšení výrobní kapacity až o dvanáct milionů kusů respirátorů měsíčně.

Stroje na speciálně vypraveném charterovém letu z čínské Šanghaje přepravil letoun společnosti Uzbekistan Airways, který do Mošnova létá také na pravidelných nákladních linkách z asijských destinací.

Přepravu i v tomto případě organizovala firma EGT Express, která byla schopna let zajistit i ve velké časové tísni objednatele Good Mask.

Potěšila nás nabídka spolupráce od firmy Good Mask. Vážíme si důvěry, kterou jsme dostali a jsme rádi, že můžeme být zapojeni do tohoto projektu,“ řekl Jaroslav Spáčil, ředitel společnosti EGT Express.

Ke spolupráci se společností EGT Express jsme se dostali náhodou na základě doporučení ze sociálních sítí (zásluha nadšenců z LKMT Spotters). Na obou stranách byla ohromná dynamika a flexibilita, dojednat celý kontrakt objednávky leteckého cargo speciálu se tak podařilo v rámci jednoho dne. Následovaly náročné logistické operace po celé Číně, kdy se nám během rekordních 3 dnů podařilo svézt strojní zařízení z partnerských továren, vzdálených od sebe stovky kilometrů a celé letadlo plně naložit a odbavit. Letiště v Ostravě se tak stalo důležitou vstupní branou pro výrobní linky respirátorů FFP2, které naši denní kapacitu během několika málo dnů zdvojnásobí, a zařadí se bok po boku vedle plně automatických linek darovaných z Tchajwanu,“ dodává Martin Ladyr, ředitel Good Mask.

Zakoupené výrobní linky tak zásadně doplní možnosti českého výrobce, které byly již tak navýšeny darovanými linkami z Tchaj-wanu, které na podzim v rámci své návštěvy dojednal předseda senátu Miloš Vystrčil (ODS). Dvě přiletěly do Česka letecky, další dvě míří přes oceán lodí a budou zde o něco později.

Vojtěch Očadlý, LKMT Spotters

Tagy EGT Express Letiště Ostrava OSR Top
34 komentářů