Omezení na podkrušnohorském tahu: ŘSD bude stavět okružní křižovatku a opravovat u Prunéřova

Silnice I/13 mezi Mostem a Chomutovem, ilustrační foto. Pramen: ŘSDSilnice I/13 mezi Mostem a Chomutovem, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic chce ještě před koncem letošního roku rok výrazně proměnit napojení Kadaně na hlavní podkrušnohorský tah, kterým

Ředitelství silnic a dálnic chce ještě před koncem letošního roku rok výrazně proměnit napojení Kadaně na hlavní podkrušnohorský tah, kterým je silnice I/13. Konkrétně jde o úrovňovou křižovatku „třináctky“ s frekventovanou silnicí II/568, která napojuje vedle Kadaně i průmyslové zóny Královský Vrch a Verne.

Podle ŘSD představuje stávající křižovatka „nebezpečnou bodovou závadu“, proto ji chtějí silničáři změnit na okružní. Ta by měla mít průměr 46 metrů. Záměr s okružní křižovatkou je přitom novinkou, původně ŘSD plánovalo mimoúrovňové křížení. Informační leták ŘSD nyní hovoří o okružní křižovatce jako o provizorním řešení.

„Předpokládáme, že na úpravu nebude nutné stavební povolení, proto v nejbližších dnech bude vše projednáno se stavebním úřadem a na základě výsledku tohoto jednání bude zadáno zpracování dokumentace pro provedení stavby. Jakmile budou k dispozici všechny podklady pro realizaci stavby, vypíšeme výběrové řízení na zhotovitele,“ informoval zástupce úseku výstavby správy ŘSD Chomutov Václav Havlan.

Ještě před stavbou křižovatky ale čekají řidiče nemalé komplikace kvůli opravě silnice I/13 u nedalekého Prunéřova. Oprava se děje po etapách, letošní začátek je plánován na polovinu března. Provoz bude řízen kyvadlově.

Ředitelství silnic a dálnic už dříve informovalo, že chce „třináctku“ od Chomutova na západ zkultivovat. Chystá například obchvat Klášterce nad Ohří, pro který je nyní objednáno ekonomické posouzení stavby. Plánuje se i přeložka přímo u Chomutova, která by měla ulevit tranzitem zatíženým obcím Černovice, Málkov a Zelená. Příprava je ale teprve na začátku.

Tagy Kadaň ŘSD silnice I/13
10 komentářů