Obrazem: Škoda ukázala první tramvaj pro Bonn, míří na testy do Vídně

Tramvaj ForCity Smart (41T) pro Bonn. Pramen: Škoda TransportationTramvaj ForCity Smart (41T) pro Bonn. Pramen: Škoda Transportation

Bonnský dopravní podnik provozuje tramvaje na třech linkách, ve městě jezdí tramvaje z první poloviny 90. let od firmy Duewag.

Plzeňská Škoda Group dokončila první tramvaj ze série pro německé město Bonn. Tamní dopravní podnik si koncem roku 2019 v Plzni objednal 26 tramvají z rodiny ForCity Smart (T41) s opcí na dalších 12 vozidel. První tramvaj zamířila nyní na testy do Vídně.

Tramvaje pro Bonn jsou obousměrné tříčlánkové a nízkopodlažní s otočnými podvozky. S délkou 30 metrů pojmou 180 cestujících. Mimo jiné budou vybaveny kamerovým systémem. Součástí zakázky, jejíž hodnota může dosáhnout až 4 miliardy korun, jsou i dodávky náhradních dílů po dobu 25 let.

Tramvaj ForCity Smart (41T) pro Bonn. Pramen: Škoda TransportationTramvaj ForCity Smart (41T) pro Bonn. Pramen: Škoda TransportationTramvaj ForCity Smart (41T) pro Bonn. Pramen: Škoda TransportationTramvaj ForCity Smart (41T) pro Bonn. Pramen: Škoda TransportationTramvaj ForCity Smart (41T) pro Bonn. Pramen: Škoda TransportationTramvaj ForCity Smart (41T) pro Bonn. Pramen: Škoda TransportationTramvaj ForCity Smart (41T) pro Bonn. Pramen: Škoda TransportationTramvaj ForCity Smart (41T) pro Bonn. Pramen: Škoda TransportationTramvaj ForCity Smart (41T) pro Bonn. Pramen: Škoda TransportationTramvaj ForCity Smart (41T) pro Bonn. Pramen: Škoda TransportationTramvaj ForCity Smart (41T) pro Bonn. Pramen: Škoda TransportationTramvaj ForCity Smart (41T) pro Bonn. Pramen: APB PlzeňTramvaj ForCity Smart (41T) pro Bonn. Pramen: APB Plzeň

Bonnský dopravní podnik provozuje tramvaje na třech linkách, ve městě jezdí tramvaje z první poloviny 90. let od firmy Duewag. Od nových tramvají si dopravní podnik slibuje výrazné snížení nákladů na údržbu a zvýšení spolehlivosti.

Pro skupinu Škoda Transportation není zakázka pro Bonn jediným velkým tramvajovým úspěchem v Německu. Celkem osmdesát tramvají zamíří v příštích letech i na tratě mezi městy Mannheim, Ludwigshafen a Heidelberg, kde tramvaje provozuje dopravce rnv (Rhein-Neckar-Verkehr).

Tagy Bonn Dopravní podnik Bonn ForCity Smart Německo Škoda Transportation
12 komentářů