Obrazem: Jedna z nejtišších tramvají Polska. Do Wrocławi dorazila PESA Twist

Tramvaj PESA Twist. Foto: MPK WrocławTramvaj PESA Twist. Foto: MPK Wrocław

Město řeší opci na další nové tramvaje.

Dopravní podnik MPK Wrocław převzal první novou tramvaj PESA Twist 146 N. Ve městě nahradí starší poruchové tramvaje Konstal 105. Celkem má do města dorazit 24 tramvají, během letošního a příštího roku dvě až tři měsíčně.

Jde o tříčlánkovou tramvaj, která pojme 200 cestujících, z toho 40 míst je k sezení. Jsou 29 metrů dlouhé. Tramvaj má čtyři dvoukřídlé dveře a jedny jednokřídlé, ty jsou jen pro řidiče. Tramvaje je nízkopodlažní, v případě Pesy jde o první tramvaj se sníženou podlahou i v oblasti otočných podvozků. Tramvaje Twist mohly původně jezdit nejprve v Košicích, spory o vítěze ale nakonec vedly ke zrušení soutěže.

Celkem 24 tramvají objednal dopravce v roce 2021. Město aktuálně řeší, že by využilo opci a koupilo ještě dalších 16 tramvají.
„Půjde o jednu z nejtišších tramvají v Polsku. Vybavili jsme ji také systémem rekuperace energie a bateriemi, které umožňují jízdu v případě výpadku proudu,“ řekl Marcin Grzyb, ředitel lehkých kolejových vozidel PESA Bydgoszcz při podpisu smlouvy. Zkušební provoz by měl začít v příštích dnech.

První tramvaj dorazila do Wrocławi minulý týden. Hodnota zakázky na 24 tramvají je 204 milionů zlotých.

Tramvaj PESA Twist. Foto: MPK WrocławTramvaj PESA Twist. Foto: MPK WrocławTramvaj PESA Twist. Foto: MPK WrocławTramvaj PESA Twist. Foto: MPK WrocławTramvaj PESA Twist. Foto: MPK WrocławTramvaj PESA Twist. Foto: MPK WrocławTramvaj PESA Twist. Foto: MPK WrocławTramvaj PESA Twist. Foto: MPK WrocławTramvaj PESA Twist. Foto: MPK WrocławNová tramvaj PESA Twist pro  MPK Wrocław. Foto:  MPK WrocławNová tramvaj PESA Twist pro  MPK Wrocław. Foto:  MPK WrocławNová tramvaj PESA Twist pro  MPK Wrocław. Foto:  MPK WrocławNová tramvaj PESA Twist pro  MPK Wrocław. Foto:  MPK WrocławNová tramvaj PESA Twist pro  MPK Wrocław. Foto:  MPK WrocławNová tramvaj Pesa Twist pro Vratislav. Foto: PESA Bydgoscz
Tagy MPK Wroclav PESA Bydgoscz Pesa Twist
10 komentářů