Obrazem: Belavia má druhý Embraer E195-E2, připomíná čtvrt století aerolinky

Druhý Embraer E195-E2 pro Belavia Airlines. Foto: BelaviaDruhý Embraer E195-E2 pro Belavia Airlines. Foto: Belavia

Třetí letoun od brazilského výrobce převezme Belavia letos.

Běloruská letecká společnost Belavia zařadila do provozu druhý letoun Embraer E195-E2. Oproti prvnímu, který dopravce převzal na konci loňského roku, bude mít speciální nátěr. Bude připomínat 25 let od založení aerolinek.

Převzetí druhého letounu od brazilského výrobce oznámily aerolinky na sociálních sítích. Letadlo do Běloruska letělo přes španělskou Malagu, kde mělo mezipřistání.

Belavia byla druhým evropským provozovatelem brazilského letadla Embraer E195-E2  Pořizuje je přes leasing u AerCap v konfiguraci pro 125 cestujících, z toho devět v byznys třídě. Zatím s ním létá prakticky jen mezi Minskem a Istanbulem. Třetím provozovatelem se nedávno stala letecká společnost KLM.

Dopravce si od nasazení nové generace letadla slibuje nižší provozní náklady i větší komfort pro cestující. „Jde o ideální letadlo do současné situace, kdy se letecká doprava postupně rozbíhá,“ řekl šéf divize obchodních letadel Embraeru pro Evropu Cesar Pereira.

Belavia jen loni pořídila tři nové Embraery E195 a jeden E175. „Cestující jsou s embraery spokojeni pro jejich komfort. Pořízení nových strojů nám umožní dál zvýšit nabízenou úroveň služeb a současně díky nižší spotřebě snížit náš vliv na životní prostředí,“ uvedl šéf Belavie Anatolij Gusarov.

E2 je nová generace předchozího typu E-Jet.

Druhý Embraer E195-E2 pro Belavia Airlines. Foto: BelaviaDruhý Embraer E195-E2 pro Belavia Airlines. Foto: BelaviaDruhý Embraer E195-E2 pro Belavia Airlines. Foto: BelaviaDruhý Embraer E195-E2 pro Belavia Airlines. Foto: BelaviaNový Embraer E195-E2. Foto: BelaviaDruhý Embraer E195-E2 pro Belavia Airlines. Foto: BelaviaDruhý Embraer E195-E2 pro Belavia Airlines. Foto: BelaviaNový Embraer E195-E2. Foto: Belavia
Tagy Belavia Embraer Embraer E195-E2
9 komentářů