Nový rekord pro Iveco. Ve Vysokém Mýtě vyrobili nejvíce autobusů v historii

Výroba autobusů ve společnosti Iveco Czech Republic. Foto: Jan SůraVýroba autobusů ve společnosti Iveco Czech Republic. Foto: Jan Sůra

Společnost Iveco Czech Republic loni ve Vysokém Mýtě vyrobila 4 612 autobusů, nejvíce v historii závodu. Meziročně produkce stoupla o

Společnost Iveco Czech Republic loni ve Vysokém Mýtě vyrobila 4 612 autobusů, nejvíce v historii závodu. Meziročně produkce stoupla o 7,6 % ( + 326 autobusů).

Výrobní výsledky dnes Iveco oznámilo v tiskové zprávě. Největší úspěchy firma sklízí díky meziměstské řadě Crossway, loni pokořili hranici 40 tisíc vyrobených autobusů této modelové řady. „Tento výsledek potvrzuje vedoucí postavení, které řada Crossway v segmentu meziměstských vozů v rámci Evropy zaujímá,“ uvedla firma v tiskové zprávě.

Iveco bylo loni v Česku v celkových prodejích i přes svoji výrobní dominanci druhé, v segmentu meziměstských autobusů je ale firma největší. Na Slovensku se v roce 2019 stalo Iveco absolutním lídrem na trhu autobusů s celkovým tržním podílem 44,5 %. SOR Libchavy loni vyrobil 573 autobusů, stejně jako v roce 2018.

Většina autobusů z Vysokého Mýta končí za hranicemi. Loni to bylo 93 %. Nejvíce jich skončilo ve Francii, Itálii a Německu.

Iveco ve Vysokém Mýtě zaměstnává přes 3 900 lidí, dalších zhruba 1 700 pracovních míst vytváří u subdodavatelů.

Tagy Iveco Iveco Bus Iveco Czech Republic Top
34 komentářů