Hradec Králové objednal první hybridní kloubové autobusy

Nové autobusy Iveco Urbanway pro Hradec Králové. Pramen: DPMHKNové autobusy Iveco Urbanway pro Hradec Králové. Pramen: DPMHK

Všech dvanáct autobusů má do města dorazit do konce letošního roku.

Dopravní podnik města Hradce Králové (DPMHK) chystá velkou výměnu kloubových autobusů. S dealerem společnosti Iveco Zliner uzavřel na základě předchozí velké rámcové smlouvy prováděcí smlouvu na dodávku 12 kloubových hybridních autobusů.

Hodnota zakázky je 130 milionů korun bez DPH, jeden autobus vyjde na 10,83 milionu korun. „Pokud pominu zápůjčky na zkušební jízdy, půjde o první hybridní autobusy v královéhradecké MHD,“ řekl ředitel DPMHK Zdeněk Abraham. Kontrakt je již v registru smluv.

Všech 12 autobusů má být dodáno do konce roku. Podle Abrahama budou nasazeny na všechny linky. Nahradí dosluhující autobusy Irisbus Citelis, které byly dodávány do města od roku 2005 do roku 2012.

Soutěž na nové autobusy pro Hradec Králové vyhrál Zliner, dodá až 31 vozidel Iveco

Podle smlouvy půjde o autobusy Iveco Urbanway 18m diesel Hybrid s 35 sedačkami. Dopravnímu podniku umožní plnit požadovaná procenta nákupu nových nízkoemisních autobusů.

Zliner byl jediným zájemcem, který podal nabídku do soutěže na dodávku až 31 autobusů pro DPMHK. Rámcová smlouva platí do konce roku 2025, umožňuje pořízení jedenácti dvanáctimetrových dieselových autobusů, čtyř dvanáctimetrových hybridů a šestnácti kloubových hybridních autobusů.

Tagy Dopravní podnik města Hradce Králové DPMHK Iveco Iveco Urbanway Hybrid Zliner
10 komentářů